VIDEO. Cercetare disciplinară la Penitenciarul Poarta Albă după interviul acordat de Vlad Pascu lui Marian „Ceaușescu” / Șoferul ucigaș e pasibil de sancțiuni


VIDEO. Cercetare disciplinară la Penitenciarul Poarta Albă după interviul acordat de Vlad Pascu lui Marian „Ceaușescu” / Șoferul ucigaș e pasibil de sancțiuni

Conducerea Penitenciarului Constanţa-Poarta Albă a dispus o cercetare disciplinară privind interviul pe care şoferul drogat care a omorât cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai, Vlad Pascu, l-a acordat de pe telefonul tatălui său protestatarului Marian 'Ceauşescu' Moroşanu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin.

El a explicat că persoanele private de libertate din sistemul penitenciar din România au posibilitatea să îşi sune aparţinătorii din camera de deţinere pe nişte numere preaprobate şi că Vlad Pascu avea acordul pentru conversaţia cu tatăl său.

Dan Halchin a punctat că, în calitate de arestat preventiv, pentru a acorda un interviu, Vlad Pascu trebuia să aibă şi acordul procurorului de caz sau al instanţei pe al cărei rol de află cauza sa.

Şeful ANP a punctat că, printre sancţiunile pe care le riscă Vlad Pascu, se numără interzicerea dreptului de a face cumpărături în penitenciar.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă, Nicoleta Bărăitaru, a spus că Vlad Pascu riscă de la avertisment până la interzicerea unor drepturi, precum cel de a i se face vizite, a primi pachete, a face cumpărături pe o perioadă de până la trei luni.

PODUL a publicat, zilele trecute, pe pagina oficială de Facebook un interviu obținut în exclusivitate de Marian Ceaușescu de la șoferul care a ucis doi tineri într-un grav accident rutier produs în august 2023 în localitatea 2 Mai.  

Marian Ceaușescu este colaboratorul și prietenul nostru de cursă lungă, iar când ni l-a oferit pentru publicare am acceptat instant, convinși că declarațiile lui Vlad Pascu, venind chiar din închisoare, ar putea pondera elanul multor tineri teribiliști care, pentru a ieși în evidență și pentru că sunt la vârsta „nemuririi”, ajung în situații de viață și de moarte, nenorocind nevinovați și distrugându-și și propria viață. Am considerat că vocea lui Pascu, chiar dacă apăsătoare și cel mai probabil iritantă pentru rudele victimelor, poate fi un semnal de alarmă pentru orice tânăr expus drogurilor, vieții de noapte, mașinilor puternice, sumelor mari de bani înmânate de părinți iresponsabili etc.

Știm, de asemenea, că popularitatea lui Marian Ceaușescu în rândul tinerilor este în creștere și am considerat că un astfel de interviu le poate fi de folos. Chiar dacă probabil vor fi tentați să râdă și să ironizeze cum se întâmplă la vârsta asta cu absolut orice, cu ceva tot vor rămâne: un tânăr de bani gata, aparent invincibil, este la închisoare poate pentru ani mulți, iar moartea a alți doi tineri nevinovați îl va urmări toată viață, fie sub formă de remușcare, fie sub formă de oprobriu public.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.