Șefa AUR Buzău, candidată la europarlamentare, a divorțat de soț, un respectat judecător, și s-ar fi combinat cu un interlop. Individul a candidat și el din partea AUR în 2020, declarând în documente oficiale venituri zero


Șefa AUR Buzău, candidată la europarlamentare, a divorțat de soț, un respectat judecător, și s-ar fi combinat cu un interlop. Individul a candidat și el din partea AUR în 2020, declarând în documente oficiale venituri zero

Presa locală buzoiană scrie că șefa filialei AUR din Buzău, Elena Năstăsoiu, profesoară de istorie și candidată la europarlamentare, potrivit listei anunțate recent de formațiunea extremistă, a divorțat de soțul său, un judecător respectat în județ, pentru a se implica într-o relație amoroasă cu un coleg de partid, dubiosul Iulian Pompiliu Berechet, liderul organizației AUR din comuna Mărăcineni, același județ. 

Aparent, potrivit unei publicații locale, individul este conectat cu lumea interlopă din Buzău, dar verificările noastre nu au relevat vreo condamnare definitivă pentru vreo infracțiune și nici că ar fi cercetat în vreun dosar penal. 

Există un Iulian Berechet zis „Bulină”, membru al unei grupări infracționale organizate din Giulești, care dădea în anii 2000 cele mai spectaculoase spargeri de bancomate din București, dar, din verificările noastre, inclusiv cu un program AI de potrivire facială, a rezultat că este vorba despre persoane diferite. Gruparea a fost destructurată de poliție în anul 2011. 

Singura problemă identificată de PODUL, până la ora redactării prezentului material, în urma propriilor investigații în cazul lui Berechet de la AUR Buzău este legată de declarațiile de avere depuse în anul 2020 când acesta a candidat de două ori din partea AUR: inițial la pentru Consiliul Local Mărăcineni și apoi pentru Camera Deputaților. 

În niciuna din ele, așa cum apar acestea pe portalul Agenției Naționale de Integritate, nu indică vreo sursă de venit. Apoi, în cea pentru alegerile locale, datată 14.08.2020, susține că are trei autoturisme (două marca BMW și un Mercedes), iar câteva luni mai târziu, în cea pentru Camera Deputaților, autoturismele dispar și apare o autoutilitară Mercedes achiziționată în 2000 (care nu figurează și în declarația anterioară). Altfel, omul se declară pur și simplu muritor de foame, având în vedere că nici economii nu precizează că ar deține.

Elena Năstăsoiu (foto jos în mijloc) alături de Iulian Berechet (dreapta imaginii, jos)

Sursa foto: Facebook

În schimb, noua sa parteneră, șefa AUR Buzău, profesoară de istorie, ar avea o situație materială mult mai bună, datorată inclusiv veniturile importante acumulate din meditații (nu este însă clar dacă sunt declarate, așteptăm declarația de avere a doamnei), potrivit publicației stiridinsursebuzau.ro.

AUR este însă deja renumit pentru „muritorii de foame” care câștigau nimic sau la limita supraviețuirii înainte de a deveni demnitari cu venituri cu mult peste medie, lucru valabil chiar și în cazul liderului George Simion despre care încă nu este clar unde și cât a câștigat în anii de după absolvirea studiilor (exceptând angajarea în compania lui Marius Lulea unde oricum era plătit cu o suma mai mult decât modestă). De exemplu, Dan Tanasă, Raisa Enachi au declarat și ei venituri extrem de modeste, în vreme ce deputații Andrei Busuioc și Balabașciuc Călin au declarat venituri zero la momentul intrării în Parlament.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.