Mihai Ogrinji. Și revolta că cele două state românești doar mimează reunificarea, înșelând poporul român că se va reîntregi la „sfântul așteaptă”, în cadrul UE


Mihai Ogrinji. Și revolta că cele două state românești doar mimează reunificarea, înșelând poporul român că se va reîntregi la „sfântul așteaptă”, în cadrul UE

Mihai Ogrinji face parte din românii de viță veche, pentru care dragostea față de România înseamnă destin, viață și trăire întru binele neamului românesc. Zeci și sute de materiale scrise cu sufletul despre frumusețile Țării, adunate timp de aproape o jumătate de veac între coperțile revistei „România Pitorească” reprezintă viața lui Mihai Ogrinji dăruită cunoașterii și popularizării patrimoniului cultural și natural în care își duc traiul milioane de români „de la Nistru pân-laTisa”. 

Ceea ce pot afirma cu siguranță este că nicio altă publicație din Țară, de la 1990 încoace, nu a scris cu mai multă dragoste și durere despre românii rămași în afara României în urma odioasei crime comise de Rusia imperială împotriva poporului român la 28 iunie 1940. Ani și ani de zile coperta revistei „România Pitorească” a găzduit cele mai reprezentative imagini și texte din Basarabia, reîmprospătând memoria românilor și reîntregind harta Țării. Timp de peste trei decenii se perpetuează o adevărată colaborare frățească între publicațiile „NATURA” de la Chișinău și „România Pitorească” de la București, fapt împlinit în urma atitudinii tranșante a lui Mihai Ogrinji, care a refuzat categoric, sub orice formă, să accepte formal frontiera artificială de pe Prut. 

Împreună împărtășim revolta că cele două state doar mimează reunificarea, înșelând poporul român că se va reîntregi la „sfântul așteaptă”, în cadrul Uniunii Europene. Dincolo de „planurile strategice” ale mancurților și cominterniștilor de pe ambele maluri ale Prutului, împreună credem cu tărie în destinul României reîntregite! Mulțumim, frate Mihai, că ai păstrat Tricolorul mai sus de „vremi” și de sârma ghimpată din capetele politicienilor de la Chișinău și București. Primește sincerele noastre urări de viață lungă și recunoștința Basarabiei românești că ai fost mereu cu noi! 

(Foto deschidere: de la stânga la dreapta, Mihai Ogrinji, Anda Raicu și Alecu Reniță în redacția „România Pitorească”. Anul 1994)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.