Robert Sighiartău: "Până în decembrie, PNL trebuie să îl dea afară pe Ciolacu! Nu este în regulă să fie președintele României! Strategia acestuia e una clară, de a aduce PNL într-o situație fără ieșire"


Robert Sighiartău: "Până în decembrie, PNL trebuie să îl dea afară pe Ciolacu! Nu este în regulă să fie președintele României! Strategia acestuia e una clară, de a aduce PNL într-o situație fără ieșire"

Deputatul PNL Robert Sighiartău a declarat marți, în emisiunea "Proiect de țară: România", de la Prima News, că președintele PSD Marcel Ciolacu vrea să aducă PNL într-o situație fără ieșire, cu scopul de a-i determina pe liberali ca până în decembrie să accepte liste comune PSD-PNL la alegerile de anul viitor. 

Ciolacu, vrând să ajungă președintele României, are nevoie de un PNL slăbit care să îl legitimeze pentru situația în care el îl va avea drept contracandidat într-un eventual tur doi pe președintele AUR, George Simion, a explicat Sighiartău, conform news.ro

”Noi dacă vom merge în varianta asta, e clar că PNL riscă să dispară", a afirmat Sighiartău, precizând că el crede că, până în luna decembrie, partidul său trebuie "să îl dea afară pe Ciolacu" din Guvern, iar astfel să refacă în ochii electoratului ceea ce a stricat când i-a adus pe pesediști la guvernare.

"Strategia lui Marcel Ciolacu este una clară, de a aduce PNL într-o situaţie fără ieşire, ca până în decembrie să acceptăm liste comune. Sper să nu se întâmple asta", a spus Robert Sighiartău. 

"Marcel Ciolacu vrea să ajungă preşedintele României. Asta e clar. Se vede cu ochiul liber. Și are nevoie de un PNL slăbit care să îl legitimeze în turul doi dacă ajunge cu George Simion şi cu AUR. A dus deja PNL într-o situaţie puţin jenantă în faţa electoratului şi a membrilor săi ca să accepte un pachet care v-am spus, nu aduce nimic bun pentru economia privată", a mai precizat deputatul PNL. 

Robert Sighiartău a subliniat că el este "împotriva formării unei alianţe cu liste comune dintr-un motiv foarte simplu şi anume că PNL a pierdut deja foarte mult din această alianţă şi pe termen lung va fi pusă în pericol şi stabilitatea României".

"Inclusiv politic PNL va pierde. Noi dacă vom merge în varianta asta, e clar că PNL riscă să dispară, iar eu nu sunt de acord cu asta şi mă lupta pentru ca PNL să repare ce a stricat pentru că noi i-am adus pe pesedişti la guvernare şi noi trebuie să îi dăm afară", a mai spus liberalul.

"Eu cred că până în decembrie, PNL trebuie să îl dea afară pe Ciolacu şi să refacă în ochii electoratului ceea ce a stricat când a adus PSD la guvernare", a reliefat Sighiartău. 

Întrebat dacă PNL trebuie să refacă alianţa cu USR, Sighiartău a precizat că sunt mai multe scenarii. 

"Oamenii sunt nemulţumiţi în teritoriu de această alianţă de guvernare pentru că vedeţi foarte clar, sunt primari targetaţi de PSD şi sunt filiale care negociază cu totul", a arătat deputatul liberal.

El a menţionat că nu crede în liste comune cu PSD pentru că partidele nu sunt compatibile. 

"Marcel Cioacu nu este în regulă să fie preşedintele României. Marcel Ciolacu de ceva timp aduce ghinion României, am mai spus-o şi o mai spun, dintr-un motiv simplu, nu este sincer. A mai şi minţit, ca să o spun pe aia dreaptă. A spus că nu majorăm taxe şi impozite. Aţi văzut că inclusiv în Ordonanţa asta intrpduce taxe şi impozite noi", a mai zis Sighiartău. 

CITIȚI ȘI: Robert Sighiartău: "Eu văd PSD guvernând cu AUR din 2024. AUR poate fi propulsat pe primul loc din cauza modului în care se conduc anumite ministere". Deputatul PNL mai declară că de când a devenit Ciolacu premier, "zici că avem ghinion"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.