VIDEO. Tatăl beizadelei ucigașe de la 2 Mai este cercetat pentru vătămare corporală și părăsirea locului accidentului de la DIICOT / Mama lui Vlad Pascu și alți trei tineri din anturajul acestuia au fost reținuți / „Maru” – „influencerul” narcoman care a realizat un LIVE pe Instagram în timp ce fura din Spitalul Floreasca – a beneficiat și el în trecut de clemența justiției


VIDEO. Tatăl beizadelei ucigașe de la 2 Mai este cercetat pentru vătămare corporală și părăsirea locului accidentului de la DIICOT / Mama lui Vlad Pascu și alți trei tineri din anturajul acestuia au fost reținuți / „Maru” – „influencerul” narcoman care a realizat un LIVE pe Instagram în timp ce fura din Spitalul Floreasca   – a beneficiat și el în trecut de clemența justiției

Tatăl lui Vlad Pascu este cercetat de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă, după ce acesta a intrat, joi, cu un scuter, în jurnaliştii prezenţi la DIICOT, unde bărbatul a fost audiat, anunţă Poliţia Capitalei, citată de Agerpres.

„Precizăm faptul că bărbatul a fost testat în vederea stabilirii consumului de alcool ori de substanţe interzise, ambele rezultate fiind negative", se arată într-un comunicat al DGPMB.

Joi, tatăl lui Vlad Pascu, şoferul de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, a intrat cu scuterul în jurnaliştii care îl aşteptau la DIICOT.

De asemenea, cunoscutul revoluționar și activist Marian Moroșanu, cunoscut drept „Ceaușescu”, a fost lovit de scuterul lui Mihai Pascu când acesta s-a pus în mișcare. VIDEO mai jos

Mihai Pascu a fost chemat de procurori pentru a fi audiat în dosarul fiului său, iar la plecare a avut un comportament reprobabil.

El a ieşit în fugă din sediul DIICOT, cu casca de motociclist pe cap, după care a urcat pe scuter. În momentul în care a fost înconjurat de jurnaliştii ce doreau să îi adreseze întrebări despre audiere, bărbatul a demarat şi a lovit doi cameramani aflaţi în faţa lui.


 

Surse judiciare au precizat că, după audierile de la DIICOT, Mihai Pascu ar fi fost plasat sub control judiciar  pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, la percheziţiile de joi dimineaţă, la locuinţa sa ar fi fost găsită muniţie deţinută ilegal.

Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a fost reținută, joi seară, pentru 24 de ore, în urma audierilor de la sediul DIICOT, urmând ca vineri să fie prezentată Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă. Ea este acuzată de infracțiuni contra înfăptuirii Justitiei și de faptul că ar fi încercat să șantajeze martori din dosarul în care este cercetat fiul său.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, Miruna Pascu obișnuia să procure droguri şi pastile aflate în regim special, adică doar eliberate pe bază de rețete de farmaciile speciale din spitale pentru afecțiuni grave, cu care se putea droga fiul său. De asemenea, la aceste activități participau şi alți tineri.


 

Ulterior au mai fost reținuți trei persoane despre care se spune că ar fi din anturajul șoferului drogat. Este vorba despre frații Constantin Ștefan Ciprian și Constantin Costin Antonio, ambii domiciliați în Bucuresti, sector 4, și de „influencerul”  (wannabe) Tudor Duma, zis „Maru”. Potrivit poliției, Duma se aproviziona cu substanțe interzise de la cei doi frați, iar mai apoi îi livra și lui Vlad Pascu.

Amic cu Vlad Pascu, șoferul începător și drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai într-un accident rutier, Tudor Duma a făcut un Live pe Instagram, joi dimineață, cu doar câteva ore înainte de a ajunge la DIICOT, în care se filma intrând în Spitalul Floreasca în cautare de “droguri”. Nederanjat de nimeni minute în șir, Maru a urcat și în salvările parcate în curtea unității sanitare, plecând la final din spital cu trei recipiente cu ser fiziologic și o “mână” de măști. 

Locuința sa a fost percheziționată joi, iar anchetatorii ar fi descoperit un întreg arsenal de arme albe. De altfel, în Liveul care încă se mai află pe contul său de Instagram, „Maru” arată că are asupra sa un cuțit, cerându-le celor care îi criticau demersul sau care îl confundau cu amicul Vlad Pascu (asemănărea fizică dintre cei doi este oarecum izbitoare) să vină să se înfrunte cu el. 

Potrivit unor informații transmise de mai multe publicații, Tudor Duma (foto jos) ar avea sau ar fi avut în jur de șase dosare penale. 

 

Pe 14 octombrie 2022, Judecătoria Sectorului 2 (JS2) a emis un ordin de protecție împotriva lui, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 (PJS2), în urma cererii depuse de o persoană cu numele identic (presa speculează că ar fi vorba de tatăl său).

Motivația instanței evidențiază că în data de 10 octombrie 2022, individul învinuit, influențat de consumul de substanțe psihoactive, a manifestat comportament violent împotriva reclamantului. Mai precis, l-a atacat pe reclamant prin împingere, iar ulterior, din cauza refuzului său de a coopera cu forțele de poliție (bloca ușa locuinței cu mobilier și asculta muzică la volum înalt), a fost necesară intervenția acestora pentru imobilizarea sa.

În timpul intervenției, forțele de poliție au descoperit în camera agresorului 7 cuțite cu lame metalice și o sabie de un metru lungime, iar acesta fusese anterior implicat în acte de violență împotriva tatălui său.

DIICOT l-a iertat în ciuda trecutului său tumultos, scrie siteul defapt.ro.

La data de 16 decembrie 2022, Judecătoria Sectorului 1 (JS1) a dispus confiscarea unui baston telescopic de culoare neagră, în urma recomandării făcute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 (PJS1).

Pe data de 16 septembrie 2022, JS1 a validat sugestia formulată de către PJS1 de a renunța la urmărirea penală pentru port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

La data de 8 septembrie 2022, Tribunalul Municipiului București (TMB) a dispus confiscarea următoarelor obiecte, în urma propunerii făcute de către DIICOT Central: un grinder metalic în care s-a evidențiat prezența D9-THC, precum și o cantitate de 8,78 grame de cannabis, care au fost identificate după efectuarea analizelor de laborator. De asemenea, a fost confiscat un alt grinder metalic în care s-a găsit o cantitate de 0,35 grame de cannabis.

Pe data de 18 iulie 2022, TMB a acceptat propunerea formulată de către DIICOT Central de a renunța la urmărirea penală în cazul a trei infracțiuni distincte privind deținerea ilegală, fără drept, de droguri de risc pentru consumul personal, în circumstanțe concurente.

În ceea ce privește furtul de la Spitalul Floreasca din noaptea de miecuri spre joi, Poliția Capitalei a arătat într-un comunicat: 

”În această dimineață, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Secția 1 Poliție a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către reprezentanți ai unei unități medicale din Sectorul 1, cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de distrugere.

La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului de Ordine Publică, care au relaționat cu apelantul, acesta sesizând faptul că, în cursul nopții, un bărbat ar fi pătruns în incinta instituției, în zona administrativă ( depozitul farmaceutic) unde s-a semnat cu un marker pe fișete, uși, precum și pe alte bunuri din incintă.

Ulterior, la plecare, ar fi sustras două pungi cu ser fiziologic, dintr-o cutie aflată pe hol.

În prezent, se efectuează cercetarea locului faptei de către polițiști, în vederea stabilirii situației de fapt și dispunerii măsurilor legale”.

Imagini de la audierile de joi, puteți viziona și AICI

CITEȘTE ȘI: Dialog incredibil între beizadeaua Vlad Pascu și tatăl său multimilionar în orele de dinaintea tragediei din 2 Mai. Seniorul îl asigura că nimeni nu se va atinge de permisul lui și că polițiștii își vor cere scuze / Mihai Pascu a intrat cu scuterul în jurnaliști la sediul DIICOT

O fostă judecătoare îi desființează pe părinții beizadelei drogate: Mihai Pascu „era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români amărâți cărora le dăduse bani cu camătă și le luase apoi apartamentele” / Șoferul ucigaș este apărat de „avocata PSD Constanța”, sora subprefectei Marinela Dragnea


 


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.