VIDEO. Dialog incredibil între beizadeaua Vlad Pascu și tatăl său multimilionar în orele de dinaintea tragediei din 2 Mai. Seniorul îl asigura că nimeni nu se va atinge de permisul lui și că polițiștii își vor cere scuze / Mihai Pascu a intrat cu scuterul în jurnaliști la sediul DIICOT


VIDEO. Dialog incredibil între beizadeaua Vlad Pascu și tatăl său multimilionar în orele de dinaintea tragediei din 2 Mai. Seniorul îl asigura că nimeni nu se va atinge de permisul lui și că polițiștii își vor cere scuze / Mihai Pascu a intrat cu scuterul în jurnaliști la sediul DIICOT

UPDATE:. Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, a fost reținută pentru 24 de ore, în urma audierilor de la sediul DIICOT, urmând ca vineri să fie prezentată Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă. Ea este acuzată de infracțiuni contra înfăptuirii Justitiei și de faptul că ar fi încercat să șantajeze martori din dosarul în care este cercetat fiul său.

Potrivit unor surse citate de Antena 3, Miruna Pascu obișnuia să procure droguri şi pastile aflate în regim special, adică doar eliberate pe bază de rețete de farmaciile speciale din spitale pentru afecțiuni grave, cu care se putea droga fiul său. De asemenea, la aceste activități participau şi alți tineri. 

Știrea inițială. Potrivit unor surse, Miruna Pascu, mama șoferului drogat care a intrat cu mașina într-un grup de tineri, în stațiunea 2 Mai, omorând doi dintre aceștia, a fost adusă, joi dimineață, la sediul DIICOT pentru că ar fi încercat să șantajeze/influențeze martorii din dosarul fiului său. 

La sediul DIICOT a sosit imediat după aceasta și tatăl beizadelei, Mihai Pascu, care a părut că se distrează copios, fiind surprins de fotografii și cameramanii de presă râzând cu gura până la urchi în sediul Parchetului anti-crimă organizată (foto jos/Gândul.ro). VIDEO la finalul textului

 

Ulterior, la plecarea de la DIICOT, potrivit relatărilor de presă de la fața locului, Mihai Pascu a intrat cu scuterul în jurnaliștii care au încercat să-i pună întrebări. Reporterul Digi24 a precizat, într-o intervenție în direct, că gestul a fost unul foarte periculos și că mai mulți colegi de presă ar fi fost atinși ușor sau chiar smuciți în urma manevrei făcute de Pascu senior. 

Surse judiciare afirmă că Mihai Pascu ar fi fost plasat sub control judiciar  pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, la percheziţiile de joi dimineaţă, la locuinţa sa ar fi fost găsită muniţie deţinută ilegal.

În plus, potrivit Adevărul, mai mulți martori oculari – apropiați ai familiei Pascu - care au solicitat însă păstrarea anonimatului, au povestit faptul în în noaptea de 18 spre 19 august, în care Vlad Pascu se plimba cu mașina încărcată de tineri, prin Vama Veche, tatăl a petrecut cu mai mulți prieteni la un restaurant din Techirghiol.

A stat acolo toată noaptea și a consumat cantități mari de alcool, împreună cu prietenii săi, susțin martorii, iar în jurul orei 2.00, când Vlad Pascu a fost oprit de Poliție, a primit un telefon, cel mai probabil de la fiul sau. 

Replica lui Mihai Pascu ar fi fost: „Lasă, tată, că o să dau eu un telefon cuiva. Nu îți ia nimeni permisul. O să îți ceară scuze polițistul ăla că te-a oprit”.

 

Dacă a dat sau nu telefonul nu se știe, cert este că, două ore mai târziu, fiul sau a fost lăsat să plece, deși în mașina lui polițiștii au găsit un joint și o folie de medicamente.

Mai mult, și Vlad Matei Pascu a sunat din postul de Poliție Vama Veche, înainte să fie lăsat să plece. 

„Ăștia nu îmi fac nimic. Așteaptă-mă, că nu întârzii mult”, ar fi spus Vlad Pascu. O jumătate de ora mai târziu a oprit la o benzinărie, și-a luat țigări și ciocolată, a plecat la o vila din Vama Veche unde, au declarat ulterior prietenii lui, s-a drogat, apoi a pornit în cursa morții. Pe surse, tânărul mergea să se întâlnească cu tatăl său care a consumat alcool în Techirghiol până dimineață, ba chiar i-a trimis pe angajați să cumpere țigări și băutură, pentru ca terasa se închisese. 

Polițiștii și procurorii DIICOT au început, joi dimineață, „Operațiunea Hidra” cu 11 percheziții domiciliare în București, în două cauze penale. Vizați sunt și familia și anturajul lui Vlad Pascu.

La audieri a fost adus și Vlad Pascu, dar și Tudor Duma, zis Maru, prieten apropiat al lui beizadelei ucigașe, considerat principalul dealer de droguri/medicamente al acestuia.

În noaptea de miercuri spre joi, „Maru” a postat pe Instagram un clip în care apare umblând pe holurile Spitalului Florească unde, potrivit propriilor afirmații, ar fi venit pentru a fura medicamente. VIDEO mai jos

Incidentul a fost semnalat ulterior la 112 de către unitatea medicală care a anunțat că o persoană a intrat în farmacia Spitalului Floreasca în timpul nopții, s-a semnat cu un marker pe fișete, uși și a furat două pungi cu ser fiziologic. 

Așadar, „Maru” este principalul suspect în cazul spargerii farmaciei Spitalului Floreasca și este posibil să-și urmeze curând bunul prieten după gratii. 

CITEȘTE ȘI: O fostă judecătoare îi desființează pe părinții beizadelei drogate: Mihai Pascu „era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români amărâți cărora le dăduse bani cu camătă și le luase apoi apartamentele” / Șoferul ucigaș este apărat de „avocata PSD Constanța”, sora subprefectei Marinela Dragnea

 

 

 


 



 



 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.