O fostă judecătoare îi desființează pe părinții beizadelei drogate: Mihai Pascu „era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români amărâți cărora le dăduse bani cu camătă și le luase apoi apartamentele” / Șoferul ucigaș este apărat de „avocata PSD Constanța”, sora subprefectei Marinela Dragnea


O fostă judecătoare îi desființează pe părinții beizadelei drogate: Mihai Pascu „era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români amărâți cărora le dăduse bani cu camătă și le luase apoi apartamentele” / Șoferul ucigaș este apărat de „avocata PSD Constanța”, sora subprefectei Marinela Dragnea

Mihaela Lămâița Ciocea, judecătoare la Curtea de Apel București, exclusă anul trecut din magistratură de către CSM, pe motiv de abateri disciplinare, a comentat pe pagina sa oficială de Facebook cazul beizadele drogate care a ucis, în stațiunea 2 Mai, doi tineri și a rănit alți trei, într-un teribil accident rutier. 

Fosta judecătoarea afirmă că, pe când activa la Judecătoria Sectorul 3, Mihail Pascu, tatăl șoferului ucigaș, „era nelipsit din ședințele instanței”, la începutul anilor 2000, având numeroase litigii cu „amărâți” cărora le dăduse bani cu camăta și urma să le ia apartamentele pentru că aceștia nu-i restituiseră împrumuturile.

„Începând cu anul 2000 eram judecător începător la Judecătoria sectorului 3 din București iar acest "investitor imobiliar", Mihai Pascu era nelipsit din ședințele instantei. Avea zeci de litigii cu români amărâți cărora le dăduse bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantaseră împrumutul. Nu pentru ca oamenii nu plăteau, dar pentru ca în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi nu le mai dădea chitanță. Apoi, ii și executa silit. Credeți ca a avut vreo reținere sa plătească la DIICOT pentru ca aceasta structura sa renunțe la urmărirea penala a fiului sau? Cine își mai amintește ca înșelarea oamenilor de către cămătari a fost în anii 90 și începutul anilor 2000 un fenomen de masa și i-au căzut victime sute de mii de oameni? În vremea asta, justiția refuza insistent sa ii pedepsească pe cămătari, susținând ca acestea sunt litigii civile și nu infracțiuni.

Aceștia sunt bogații României și oamenii care fac legea zi și aceasta e Justiția! ”, a scris Mihaela Ciocea, pe Facebook.

PODUL a scris AICI că Miruna şi Mihai Pascu, părinţii drogatului care a produs teribilul accident, au reacţionat printr-un comunicat transmis HotNews.ro, în care spun că încearcă să găsească un echilibru şi să îşi ofere sprijinul pentru tratamentele medicale necesare „pentru a veni în ajutorul familiilor greu încercate”.

Soții Pascu susțineau că nu există cuvinte prin care să îşi exprime durerea şi şocul provocate de această tragedie în care fiul lor a fost implicat, că înţeleg că nimic nu poate înlocui un copil.

Mai multe publicații au dezvăluit, în decursul acestor zile, legăturile familiei Pascu cu lumea interlopă, arătând, de asemenea, că au investiții de milioane de euro în domeniu imobiliar, în contradicție cu miorlăiala avocatei șoferului ucigaș care a încercat să creeze impresia că este vorba despre o familie obișnuită, cu posibilități materiale moderate. 

Publicația Constanța.info scrie că „avocata desemnată urgent să-l apere pe criminalul din Vama Veche nu este oricine. Luminița Popescu este sora Marilenei Dragnea, numită de organizația PSD Constanța drept subprefect.

De asemenea, Luminița Popescu (foto jos, dreapta) este avocatul care reprezintă organizațiile PSD Constanța, atât pe cea județeană, cât și pe cea municipală, în toate problemele juridice și-n fața instanței, atunci când este nevoie”. 

Judecătoarea Mihaela Lămâița Ciocea a avut în ultimii ani numeroase apariții în presă din cauza sancțiunilor primite și ulterior ca urmare a excluderii sale din magistratură. În 2014, ea intra în greva foamei susținând că șefii instanței intenționau să o mute ”abuziv” la altă secție. Magistratul s-a instalat atunci pe scările din Sala Pașilor Pierduți a Curții de Apel, având în mână o pancartă pe care scria: “Judecător în greva foamei, pentru că judecătorii mai presus de lege trebuie să plece”. Au urmat și alte sancțiuni, dar a învins în dosarul în care CSM încerca s-o dea afară pe motiv de probleme psihice. Ulterior acestei decizii obținute la ÎCCJ, anul trecut, la doar câteva zile, CSM a decis s-o excludă din magistratură pe motiv de abateri disciplinare. 

CITEȘTE ȘI: Jurnalista Emilia Șercan îndeamnă familiile copiilor uciși de beizadeaua drogată să dea în judecată (și) Poliția iresponsabilă. Părinții ucigașului au făcut primele declarații / Tatăl lui Vlad Pascu este descris de cunoscuți drept un agresiv rechin imobiliar

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.