Un cămin al ororilor a fost descoperit și în casa deținută de familia lui Ilan Laufer la Corbeanca / În ultimele luni, vecinii au auzit constant țipete și au făcut numeroase sesizări


Un cămin al ororilor a fost descoperit și în casa deținută de familia lui Ilan Laufer la Corbeanca / În ultimele luni, vecinii au auzit constant țipete și au făcut numeroase sesizări

Mai multe persoane vârstnice și altele cu dizabilități au fost descoperite, în condiții improprii, în vila de la Corbeanca în care au locuit până recent Ilan Laufer, soția și copiii lor. 

Potrivit unei investigații Digi24, imobilul aparține lui Dan Laufer, tatăl politicianului (fost ministru al Mediului de Afaceri în guvernul lui Mihai Tudose, controlat de infractorul Liviu Dragnea), care însă neagă că ar mai fi proprietarul acestuia sau că avea vreo legătură cu centrul pentru persoane cu dizabilități din Corbeanca, gestionat de Asociația Căminul de Bătrâni Romantic Club.

Cei care au sesizat Digi24 au fost vecinii, iar jurnaliștii au descoperit că centrul respectiv nu mai avea aviz din partea DSP (Direcția de Sănătate Publică) din luna iunie.

Ieri (marți) încă se mai aflau acolo nouă persoane cu dizabilități, de toate vârstele, iar, din informațiile furnizate de localnici, atunci când începeau controalele autorităților, persoanele internate acolo erau mutate într-o altă locație. Din investigația de presă rezultă că respectivul centru funcționa în casa lui Laufer încă din octombrie 2022 când vecinii au remarcat primii oameni cu probleme aduși aici. Oficial, autorizația din partea DSP a venit abia în decembrie, dar a fost anulată apoi pentru mai multe nereguli.

Asociația Căminul de Bătrâni Romantic Club deține mai multe astfel de centre în localități din apropierea capitalei, potrivit Digi24.

Vecinii de la Corbeanca au refuzat să-și dea acordul pentru un astfel de centru. Cei care sunt gard în gard cu imobilului familiei Laufer se plâng de condițiile în care sunt îngrijiți cei din centru, dar și de țipetele constante. Vecinii spun că primii beneficiari ar fi fost aduși cu mult timp înainte de a obține autorizația DSP.

Ana, vecină: „Noi am văzut primele mișcări în octombrie, îi aduceau cu duba noaptea, oamenii sunt instituționalizați, sunt închiși non stop. În curte este o piscină care până acum nu a fost îngrădită, dar pentru că am făcut sesizări au îngrădit și piscina."

„Această clădire a fost în urmă cu 8 luni, 7 luni, s-a făcut contract de cumpărare-vânzare către o terță persoană și un contract de comodat”, a bălmăjit Dan Laufer când a fost chestionat despre proprietatea sa de la Corbeanca.

Mai multe detalii pe siteul Digi24.

CITEȘTE ȘI: Țara groazei. Un nou caz șocant: 11 bătrâni grav bolnavi și tineri cu handicap sever au fost ascunși într-un imobil aflat în construcție, fără apă și electricitate / „Scările nu aveau balustradă, adică de la etaj, coborând, putea să cadă oricine”

S-a activat propaganda „Voluntari”. Angajatele lui Pandele de la Metropola TV le adresează cuvinte jignitoare jurnaliștilor care au dezvăluit ororile din căminele-lagăr și au demontat „inocența” soților „evlavioși” din Voluntari / Tomitanul sare și el în apărarea lui Pandele și Firea, ba chiar și a lui Budăi!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.