Două nave rusești s-au ciocnit după ce unul dintre căpitani s-a îmbătat. Într-o regiune din Rusia a fost declarată stare de urgență


Două nave rusești s-au ciocnit după ce unul dintre căpitani s-a îmbătat. Într-o regiune din Rusia a fost declarată stare de urgență

Două petroliere s-au ciocnit marți în regiunea Irkutsk din Rusia după ce un căpitan s-a intoxicat cu alcool, au declarat autoritățile ruse. Coliziunea a provocat o scurgere de combustibil într-un râu. 

Igor Kobzev, guvernatorul regiunii, a declarat stare de urgență în districtul Kirensky după incidentul în care navele s-au ciocnit. 

Nu este clar ce cantitate de combustibil s-a vărsat în râul Lena, dar un petrolier care transporta 138 de tone metrice de benzină a suferit puternic avariat, a precizat Kobzev. Guvernatorul a mai zis că, potrivit informațiilor preliminare, 60 până la 90 de tone de combustibil s-ar putea vărsa în râu - al 11-lea ca lungime în lume. 

"În momentul de față, scurgerea de petrol a depășit o serie de așezări", a spus Kobzev după o întâlnire operațională. 

"Situația este complicată de faptul că râul e navigabil. În plus, în aval există așezări", a continuat acesta. 

Departamentul de presă al guvernului regional a menționat despre căpitanul uneia dintre nave că era în stare de ebrietate.

Kobzev a spus, la rândul său, că testele medicale au relevat despre respectivul căpitan că era beat. (sursa: Newsweek)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.