Voluntarii polonezi, în acțiune în lupta pentru eliberarea Ucrainei. Aceștia transmit că au contribuit la o operațiune desfășurată în Belgorod de Corpul de Voluntari din Rusia


Voluntarii polonezi, în acțiune în lupta pentru eliberarea Ucrainei. Aceștia transmit că au contribuit la o operațiune desfășurată în Belgorod de Corpul de Voluntari din Rusia

Corpul de voluntari polonezi a luat parte la o operațiune ce vizează regiunea Belgorod din Rusia. Pe de altă parte, Corpul de Voluntari din Rusia nu a confirmat că polonezii au și intrat pe teritoriul Rusiei. Așadar, polonezii ar fi putut fi implicați în operațiune prin alte forme de sprijin. 

Pe de altă parte, voluntarii polonezi au raportat pe canalul lor de Telegram că au luat parte la luptele din regiunea Belgorod împreună cu o unitate rusă.

Voluntarii ruși au emis o declarație oficială pe această temă.

"Tovarășii noștri de arme din Polonia se luptă într-adevăr de câteva luni umăr la umăr cu noi pentru libertatea și independența Ucrainei. Am reușit deja să desfășurăm împreună o serie de operațiuni în regiunile Orekhovo, Zaporojie și Bakhmut. Băieții s-au dovedit a fi excelenți și au demonstrat un nivel ridicat de motivație și pregătire", au scris aceștia, subliniind însă că, atunci când vine vorba de operațiuni militare, polonezii asigură transportul prizonierilor de război, logistică militară și medicală, dar numai în interiorul granițelor Ucrainei.

Forțele armate poloneze se disociază de activitățile Corpului de voluntari polonezi.

"Corpul de voluntari polonezi invocat în mass-media nu are nicio legătură cu forțele armate poloneze sau cu vreo instituție a Republicii Polone. Acțiunile voluntarilor polonezi care sprijină Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei nu ar trebui identificate cu autoritățile RP", a scris Stanislaw Zaryn, plenipotențiar guvernamental în domeniul securității spațiului informațional

Corpul de voluntari polonezi a fost înființat în februarie. Pe 10 mai, voluntarii au raportat că, după ce și-au terminat antrenamentul împreună cu Corpul de Voluntari din Rusia, au luat parte la prima lor sarcină de luptă lângă Orekhovo, în regiunea Zaporojie. 

"Sarcina a fost îndeplinită rapid, fără victime", au precizat voluntarii polonezi. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.