VIDEO. Moscova și suburbiile acesteia, atacate masiv cu drone. Mai multe clădiri au fost avariate, iar localnicii au fost evacuați


VIDEO. Moscova și suburbiile acesteia, atacate masiv cu drone. Mai multe clădiri au fost avariate, iar localnicii au fost evacuați

UPDATE. Aproximativ 25 de drone au fost implicate în atacul de marți dimineață asupra Moscovei și a regiunilor limitrofe.

Potrivit presei fidele regimului de la Kremlin, majoritatea ar fi fost doborâte de forțele de apărare antiaeriană, însă unele s-au prins în ramurile copacilor și în cabluri în timp ce zburau la altitudine foarte joasă.

Trei drone s-au prăbușit pe clădiri rezidențiale, una având la bord dispozitive explozive care nu s-au detonat.

Știrea inițială. Potrivit canalelor de Telegram, mai multe drone kamikaze sau resturi ale acestora, după ce au fost lovite de apărarea antiaeriană a Rusiei, s-au prăbușit, marți dimineață, pe clădiri înalte din Mosova și suburbiile acesteia. Din primele informații rezultă că nu s-au înregistrat răniți, dar civilii au fost evacuați din unele imobile. 

Guvernatorul regiunii Moscovei a declarat că sistemele de apărare antiaeriană au funcționat și că mai multe drone au fost doborâte. Primarul Moscovei a raportat "pagube minore" la mai multe clădiri.

Imagini cu dronele și loviturile acestora puteți viziona pe canalul PODUl de Telegram: https://t.me/PodulRo

„În această dimineață, locuitorii din regiunea Moscovei au putut auzi sunete de explozii - aceasta este apărarea noastră aeriană. În apropierea de Moscova, mai multe drone au fost doborâte. Îi rog pe oameni să rămână calmi", a spus Andrey Vorobyov, guvernatorul regiunii Moscova. 

În total, 13 drone au fost doborâte în regiunea Moscovei, dintre care trei au lovit clădiri din Moscova, potrivit canalului Shot.

Pe rețelele de socializare sunt postate multe imagini foto și video de la atacul cu drone asupra regiunii Moscovei

Atacul, ai cărui autori nu sunt cunoscuți, are loc pe fondul intensificării bombardamentelor rusești asupra Kievului și a alor regiuni din Ucraina. 

 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.