Ucrainenii atacă la Mariupol! Aeroportul a fost lovit cu rachete ! Invadatorii ar fi suferit pierderi substanțiale


Ucrainenii atacă la Mariupol! Aeroportul a fost lovit cu rachete ! Invadatorii ar fi suferit pierderi substanțiale

 

Locuitorii din Mariupol, aflat sub ocupație rusă din 20 mai 2022, au raportat, vineri seară, cel puțin trei explozii la periferia orașului și în zona aeroportul din oraș, unde se află concentrat personalul militar rus.

„Exploziile au zguduit districtul Mariupol. Locuitorii din Mariupol au raportat că au auzit trei explozii puternice.

Primele rapoarte indică faptul că aeroportul din Mariupol, unde se aflau trupele de ocupație, a fost lovit.

Un videoclip sugerează că, dacă aceste informații sunt corecte, forțele inamice au suferit pierderi substanțiale”, a scris Petro Andriușcenko, consilier al primarului (ucrainean) din Mariupol, pe Telegram.

Nexta scrie pe Twitter că patru rachete au lovit în zona aeroportului. Una dintre rachete ar fi lovit sistemul de apărare aeriană al rușilor.

Imagini video pe canalul de Telegram al PODUL.

Andriușcenko a declarat că locuitorii locali au raportat, de asemenea, explozii între orașul Mariupol și satul Ahrobaza.

Surse: Ukrainska Pravda, BBC

Știre în curs de actualizare

 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.