Crimeea, atacată cu drone / Cel puțin patru au fost doborâte, dar una a rupt firele de tensiune ale unei căi ferate, bulversând circulația feroviară


Crimeea, atacată cu drone / Cel puțin patru au fost doborâte, dar una a rupt firele de tensiune ale unei căi ferate, bulversând circulația feroviară

Patru drone au fost doborâte în Crimeea, a afirmat șeful conducerii administrative a peninsulei, numită de Rusia, Serghei Aksionov.

Aksionov a spus că, în noaptea de 19 mai, forțele de apărare aeriană au doborât patru drone în nordul Crimeei. Potrivit acestuia, nu s-au înregistrat victime sau pagube materiale. Despre locul exact unde au căzut dronele, Akionov nu a menționat, scrie Dojdi, citat de newsmaker.md.

O dronă a căzut însă pe șinele de cale ferată din apropierea stației Solionoe Ozero în raionul Djankoi din Crimeea, în noaptea de 18-19 mai, potrivit canalului de Telegram Baza. Drona a rupt firele de tensiune în timpul căderii, iar circulația trenurilor a fost oprită.

Baza a mai relatat că la fața locului se aflau „o mulțime de resturi", fiind solicitați și experții în dezamorsare de bombe. Ucraina nu a comentat și nu a asumat acest atac.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.