Zelenski, despre presupusul atac cu drone asupra Kremlinului: "Nu l-am atacat pe Putin. Voi lăsa asta în seama tribunalului!"


Zelenski, despre presupusul atac cu drone asupra Kremlinului: "Nu l-am atacat pe Putin. Voi lăsa asta în seama tribunalului!"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri că Ucraina nu a avut nicio implicare în atacul cu drone asupra Kremlinului, subliniind că forțele ucrainene poartă războiul pe propriul teritoriu, apărând țara de invadatorii ruși. Acesta a reliefat că lasă în seama tribunalului internațional scoaterea din scenă a dictatorului sângeros Vladimir Putin. 

"Nu-l atacăm nici pe Putin, nu atacăm nici Moscova. Luptăm pe propriul nostru teritoriu, ne apărăm satele și orașele. Nu l-am atacat pe Putin. Voi lăsa asta în seama tribunalului (internațional - n.red)", a zis Zelenski.

Zelenski a adăugat că Ucraina nu dispune de suficiente arme pentru a le folosi "oriunde".

Întrebat de ce recurge Rusia la astfel de acuzații și metode, Zelenski a replicat că Putin nu mai are alte resorturi prin care să-și motiveze societatea să trimită cetățenii ruși la moarte.

"Totul este foarte simplu. Nu există victorii pentru Rusia. El (Putin - n.red.) nu-și mai poate motiva societatea și nu poate pur și simplu să-și trimită armata la moarte. Nu are victorii, a doua armata la nivel mondial a pierdut pe câmpul de luptă... Au fost respinși de noi. Acum are nevoie să facă cumva să-și motiveze oamenii să meargă mai departe", a menționat Zelenski.

Potrivit lui Zelenski, Rusia a pierdut acest război ca stat, iar acum Putin trebuie să recurgă la diverse manipulări și să inventeze niște atacuri cu drone și tentative de asasinat.

Președintele Ucrainei a subliniat că totul ar fi putut fi rezolvat într-un mod mult mai ușor: Rusia ar trebui pur și simplu să-și retragă trupele din Ucraina. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.