România TV a primit o amendă uriașă pentru emisiunile în care a batjocorit moartea și activitatea Iuliei Marin! CNA a sancționat cu 20.000 de euro postul infactorului Sebastian Ghiță


România TV a primit o amendă uriașă pentru emisiunile în care a batjocorit moartea și activitatea Iuliei Marin! CNA a sancționat cu 20.000 de euro postul infactorului Sebastian Ghiță

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, joi, sancţionarea cu 20.000 de euro (100.000 de lei) a controversatului post de televiziuni România TV, pentru două dintre emisiunile în care a fost batjocorită moartea jurnalistei Iulia Marin. Batjocorirea Iuliei Marin a continuat și după emisiunile reclamate la CNA de către un număr mare de cetățeni, oripilați de faptul că se instigă la discriminarea persoanelor cu afecțiuni psihice. 

PODUL a scris AICI despre cele petrecute în emisiunile analizate de CNA.

Propunerea de amendare a RTV a fost formulată de Monica Gubernat, președinta CNA.

A mai existat o propunere, din partea lui Mircea Toma, de întrerupere a programului România TV pentru zece minute, cu citirea mesajului pe post, dar majoritatea membrilor CNA au votat amenda.

 „Fac această propunere raportându-mă la cadrul legal și mai ales la istoricul pe care această instituție o are. O propunere de 100.000 de lei amendă, cea mai mare amendă pe care o poate da CNA, pentru discriminare”, a spus ea. 

Pentru întreruperea de 10 minute, cu afișarea mesajului pe post de la ora 19:00 la 19:10 au votat Dorina Rusu, Cristina Pocora și Mircea Toma. Pentru amendă au votat Orsolya Borsos, Monica Gubernat, Răsvan Popescu, Ionel Palăr, Ramona Sorescu, și Oana Dincă. Nicolae Bălașa a susținut să nu fie dată nici o sancțiune.

Miercuri seară, în ajunul dezbaterii CNA în cazul emisiunilor în care a pătruns cu bocancii în viața, activitatea de presă, suferința și tragica moarte prematură a jurnalistei Iulia Marin, tonomatul Victor Ciutacu a anunțat că, de comun acord cu managementul postului România TV (probabil a făcut videoconferință cu infractorul fugar Sebastian Ghiță, ascuns de către prietenii săi putiniști din Serbia), s-a stabilit acordarea unei burse purtând chiar numele victimei linșajului RTV din ultimele zile.

Bursa „Iulia Marin” a RTV urmează să fie acordată „tinerilor jurnaliști care luptă pentru adevăr”, a precizat tonomatul.

CITEȘTE ȘI: Mai multe companii mari și-au retras publicitatea de la RTV / Un membru al CNA, apropiat al Liei Olguța Vasilescu, nu a găsit niciun cusur emisiunilor în care au fost batjocorite munca și boala Iuliei Marin / Directoarea de la RTV este prietena Gabrielei Firea al cărei soț a fost demascat drept plagiator chiar de jurnalista desființată de televiziunea infractorului Ghiță

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.