VIDEO. Jurnalistul Mălin Bot a luat ca din oală șerpăria de la CNA, zicându-le membrilor în față ce gândește toată România: „Sunteți niște politruci!” / „Protejați televiziunile unor infractori!” / „De ce permiteți funcționarea România TV care este interzisă în R.Moldova pentru propagandă rusofilă?”


VIDEO. Jurnalistul Mălin Bot a luat ca din oală șerpăria de la CNA, zicându-le membrilor în față ce gândește toată România:  „Sunteți niște politruci!” / „Protejați televiziunile unor infractori!” / „De ce permiteți funcționarea România TV care este interzisă în R.Moldova pentru propagandă rusofilă?”

Momente incendiare, marți, 25.04, la sediul Consiliului Național al Audiovizualului, instituție despre care toată lumea știe că, mai ales sub regimurile PSD, este revoltător de îngăduitoare cu televiziunile propagandei antijustiție și antistat de drept deținute de infactorii conectați cu serviciile/securitatea Sebastian Ghiță și Dan Voiculescu: Mălin Bot, jurnalist independent, una dintre cele mai critice voci la adresa PSD-PNL și AUR, a pătruns în ședința în care urma să se discute și canalul său de Youtube, reproșându-le membrilor CNA ca nu a fost informat despre asta, omisiunea fiind probabil intenționată pentru a nu se putea apăra. 

Schimbul de replici cu membrii CNA este remarcabil și curajos, jurnalistul spunându-le în față că sunt niște politruci care protejează, de fapt, televiziunile unor infactori conectați politic.

Mălin Bot ne-a declarat în exclusivitate că a aflat despre situația în care se află canalul său, pasibil de sancțiuni, inclusiv financiare, de la un coleg dintr-o televiziune care văzuse întâmplător ordinea de zi și că a ales să transmită LIVE intervenția sa la CNA ca o mărturie a felului în care procedează controversata instituție (ai cărei membri sunt numiți în funcție de „apropierile” și „conexiunile” politice pe care le au, activitatea și deciziile acestora fiind puternic viciate tocmai în virtutea „obligațiilor” față de cei care i-au propulsat în respectivele funcții, generos recompensate financiar). 

Esența habarnismului și lipsei de profesionalism a unora dintre membri CNA, în frunte cu președinta instituției, Monica Gubernat -  o colaboratoare veche și de încredere a PSD, încă din vremea odiosului infactor Adrian Năstase - este ușor sesizabilă în dialogul cu Mălin Bot. 

Halucinant este faptul că Gubernat i-a replicat lui Mălin Bot că nu l-a informat despre analizarea canalului său, pentru că oricum, în cadrul ședinței de azi (marți), nu s-ar fi ajuns la punctul 13 al secțiunii a IX-a destinată „persoanelor lezate” (cel mai probabil unul dintre cei vizați de MB a făcut reclamație la CNA împotriva sa, detalii AICI)

Mălin Bot: „Eu am convingerea că dvs nu sunteți un organism corect, că sunteți niște politruci care vă dați corecți, că începeți poliție politică împotriva jurnalismului independent. Faptul că dvs m-ați pus pe ordinea de zi fără să mă citați în mod corect, fără să-mi spuneți că se discută situția mea și să mă invitați la ședință pentru mine repezintă o întărire a convingerilor pe care le am. 

Și am venit să mă conving personal, să văd cum este posibil ca o instituție care se pretinde obiectivă, care mie nu mi-a apărat drepturile niciodată – am zeci de reclamații la CNA și încontinuu mi se spune: NU S-A ÎNCĂLCAT LEGEA! Din când în când s-a dat câte o amendă. Din când în când, la propunerea domnului Mircea Toma. Amenzi mici, în general, să nu-l deranjăm pe domnul Ghiță că poate se supără pe noi, dă telefon la PSD, la PNL și cine știe ce se întâmplă. De câte ori eu am reclamat o situație, nu am fost citat în Consiliul Național al Audiovizualului să mi se explice punctul de vedere. 

Adrian Cuculis a adus martori mincinoși, a mințit despre mine două zile la România Tv și eu aveam hotărâri judecătorești care vă demonstrează minciuna. Și nu v-a interesat! George Simion a inventat despre mine că sunt gunoier și mă denigrrează de un an de zile cu această informația falsă. V-am făcut sesizare pentru ce s-a întâmplat acum o lună de zile și nu v-a interesat. Să mă chemați, să mă ascultați ca victimă. 

Eu sunt o victimă a incompetenței și a protecției politice pe care dvs o acordați acestor televiziuni controlate de infactori și de inculpați. Controlate politic. 

Și acum dvs luați în discuție activitatea mea, fără să mă citați, fără să mă informați. Și vă spun public ceva: au mai încercat și alții cu Jandarmeria, e adevărat. Acum avem o nouă Jandarmerie: CNA, controlat de majoritatea FSN 2.0 (...) 

De ce permiteți funcționarea România TV care este interzisă în R.Moldova pentru propagandă rusofilă? Aceleași programe care în R.Moldova sunt rusofile, la noi nu sunt rusofile. Au adus-o pe vicepreședinta partidului ȘOR, ce ați făcut...”. 

În acest moment, ca la un semn, membrii CNA încep să vorbească toți în cor, Monica Gubernat (foto jos) afirmând că instituția funcționează după directivele și normele europene.

„Nu funcționați. Dvs protejați politic televiziunile unor infractori”, i-a replicat Mălin Bot determinând-o să părăsească încăperea. VIDEO mai jos

Reamintim în acest context sancțiunea revoltătoare acordată postului B1Tv, la sfârșitul lunii ianuarie, pentru emisiunea „Bună, Români” ai cărei realizatori Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir ar fi vorbit prea mult despre plagiatorul Lucian Bode, actualul ministru de Interne. 

Abuz incredibil al CNA! Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, realizatorii de la „Bună, România!”, au primit amendă pentru că au făcut emisiuni despre plagiatul impostorului Lucian Bode

CITEȘTE ȘI: Mascarada amendării „Bună, România!” de către CNA. Ședința a fost prezidată de omul liberalilor, acuzat în trecut de luare de mită / Răzvan Zamfir: „Am asistat la un proces politic”

 



 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.