Staliniștii de la Kremlin amenință cu dispariția a două țări europene. Medvedev spune că Polonia va dispărea împreună cu „premierul ei stupid”, la o zi după ce deputatul Gurulev avertiza că Ucraina nu va mai exista până la sfârșitul războiului


Staliniștii de la Kremlin amenință cu dispariția a două țări europene. Medvedev spune că Polonia va dispărea împreună cu „premierul ei stupid”, la o zi după ce deputatul Gurulev avertiza că Ucraina nu va mai exista până la sfârșitul războiului

În cazul unei ciocniri directe între Rusia şi NATO, Polonia va dispărea, având în vedere rolul ei de avanpost al NATO în Europa, a aberat vicepreşedintele Consiliului Securităţii Federaţiei Ruse Dmitri Medvedev, într-un cont pe Twitter în limba engleză, comentând o serie de afirmaţii făcute de prim-ministrului polonez Mateusz Morawiecki pentru presa din Statele Unite.

„Nu ştiu cine câştigă sau pierde într-un astfel de război, dar având în vedere rolul Poloniei ca avanpost al NATO în Europa, această ţară va dispărea cu siguranţă împreună cu prim-ministrul ei stupid", a declarat Medvedev, potrivit Agerpres.

Declarația acolitului lui Vladimir Putin aduce aminte de începutul celui de al Doilea Război Mondial când Polonia a fost împărțită între Stalin și Hitler care au masacrat civili și prizonieri de război, dorind decimarea populației și dispariția Poloniei în ansamblul său.

La o întâlnire cu personalul executiv al Wehrmacht-ului (armata nazistă) la Obersalzberg în 22 august 1939, Hitler spunea răspicat:„Distrugerea Poloniei este prima noastră sarcină. Scopul nostru nu trebuie să fie ajungerea la o anumită linie de demarcaţie, ci distrugerea tuturor fiinţelor vii (...). Fiţi fără milă! Fiţi brutali! (...) Războiul trebuie să fie unul de exterminare”. Stalin a aplicat în estul ocupat al Poloniei o politică identică.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki declarase, vineri, într-un interviu acordat NBC că ostilităţile din Ucraina ar putea continua câţiva ani. În plus, în opinia sa, loviturile Ucrainei asupra teritoriului Rusiei "nu încalcă niciun acord internaţional", în timp ce Kievul desfăşoară acţiuni defensive.

Întrebat de un reporter NBC despre posibilitatea extinderii conflictului din Ucraina, Morawiecki a spus că nu este îngrijorat de un astfel de scenariu, deoarece ar însemna „un război între NATO şi Rusia, pe care Rusia îl va pierde foarte repede". Premierul polonez a subliniat că acum ţările NATO nu sunt parte la conflictul din Ucraina, ci doar oferă Kievului asistenţă militară şi financiară.

Înaintea acestui delir, Medvedev prezisese și „dispariţia” Ucrainei. Potrivit acestuia, nici Europa, nici Statele Unite, nici Rusia, nici propriii cetăţeni nu au nevoie de această ţară. Politicianul rus a subliniat de asemenea "artificialitatea" formării acestui stat şi a numit-o "neînţelegere generată de prăbuşirea URSS".  Medvedev a mai spus că de îndată ce Occidentul încetează să finanţeze Ucraina, nu numai ostilităţile se vor sfârşi, ci Ucraina însăşi, precizează principalul cotidian economic rus Vedomosti.

Cu o zi înaintea aberațiilor lui Medvedev cu privire la dispariția Ucrainei, un propagandist rus, autointitulat pe Twitter „jurnalist”, a postat pe canalul său de telegram (https://t.me/vicktop55) declarația deputatului Andrei Gurulev (din formațiunea Rusia Unită controlată de tiranul Vladimir Putin) care spunea că războiul din Ucraina se va încheia, cel târziu, în 2030, când Ucraina va înceta să mai existe.

Gurulev: „Vedem cum preoții ortodocși sunt hărțuiți, ura față de Rusia este cultivată în rândul copiilor, acest lucru este făcut de oameni care au trăit în Rusia - o țară care se numea cândva Uniunea Sovietică.  Dacă au de gând să înece întreaga Crimee în sânge, atunci nu avem decât o singură cale de ieșire - prin forță. Nu-i vor ajuta hub-urile monetare din Poloniei și nici gândul că va mai exista o altă Ucraina pe undeva. Nu va mai exista. Practic, nu va mai fi. Acest proiect va fi închis într-un fel sau altul, acest lucru este clar pentru toți oamenii sănătoși.  Există întrebări cu privire la timpul în care se va produce asta: un an, doi, trei, cinci ani. Termenul limită este 2027-2030".

 

CITEȘTE ȘI: Abordarea lui Macron ce prevede distanțarea Europei de SUA, criticată aspru de Morawiecki: "Vechea Europă a crezut într-un acord cu Rusia și a eșuat! Polonia e liderul noii Europe! În loc de o 'autonomie strategică', vorbim despre un parteneriat strategic cu Statele Unite!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.