După anii în care a părut mai preocupată să împlinească agenda noii stângi, Biserica Suediei a început o campanie publicitară pentru a-și aduce înapoi creștinii


  • ACP
  • Apr 13, 2023 21:16
  • 1563
După anii în care a părut mai preocupată să împlinească agenda noii stângi, Biserica Suediei a început o campanie publicitară pentru a-și aduce înapoi creștinii

Biserica Suediei (Svenska Kyrkan) a lansat o campanie specială de publicitate pentru a-i convinge pe suedezi să își boteze copiii, după anii în care au venit din ce mai puțini către Biserică pentru a-și creștina copiii. 

Reclamele de la radio și televiziune concepute de Biserica luterană vor să îi determine pe părinți să se intereseze de Botez, punând accentul în special pe aspectele tradiționale și festive ale sacramentului, după cum relatează publicația creștină Dagen. 

Unul din oficialii Bisericii luterane a Suediei, Magdalena Widmark, a vorbit despre unele dintre motivele reținerilor unor părinți de a-și boteza copiii, cum ar fi teama că vor fi obligați să contribuie financiar pentru Biserică dacă își vor boteza copiii. 

De asemenea, alți părinți consideră că cei mici ar trebui să decidă singuri dacă vor să fie botezați, așadar așteaptă să ajungă la o vârstă la care pot lua singuri aceasta hotărâre. Sunt și părinți nu sunt de acord cu soții lor dacă ar trebui să își boteze copiii, iar alții cred că Botezul nu mai merită oficiat deoarece este depășit. Există și părinți care declară că nu au energia pentru a-și duce copiii la Biserică pentru Botez, iar alți părinți se consideră a fi insuficient de credincioși pentru a-și boteza copiii.  

Campania de publicitate a fost concepută pentru a se adresa tuturor categoriilor de părinți, identificate într-un sondaj recent al Bisericii făcut în rândul tinerilor cu vârste între 25 și 40 de ani, a mai spus Magdalena Widmark pentru publicația Dagen.  

"Prin reclame vrem să avem ocazia să întărim sentimentele pozitive din grup: bucuria, comunitatea și Botezul ca tradiție", spune Widmark, lămurind care este de fapt una din marile probleme ale Bisericii Suediei în acest caz: botezul e văzut doar ca un act formal, tradițional, iar nu ca act sfințitor absolut necesar creștinilor.

În ultimii ani Biserica Suediei părea mai degrabă interesată de împlinirea agendei noii stângi. În 2009 a numit primul episcop femeie, Eva Brunne, asumat lesbiană, iar în 2013 primul arhiepiscop femeie, ne referim la Antje Jackelén. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.