Directorul FBI avertizează că aplicația Tik Tok poate pune grav în pericol siguranța americanilor și a întregii Americi, fără ca oficialii americani să își dea seama


  • ACP
  • Mar 9, 2023 18:42
  • 926
Directorul FBI avertizează că aplicația Tik Tok poate pune grav în pericol siguranța americanilor și a întregii Americi, fără ca oficialii americani să își dea seama

Directorul FBI, Chris Wray, a făcut joi o serie de declarații foarte grave la o audiere ținută în fața Comitetului de Informații al Senatului, spunând că Partidul Comunist Chinez are capacitatea de a prelua controlul a milioane de telefoane care au instalată aplicația TikTok, deținute de americani. Mai mult, Wray a mai precizat că Beijingul poate folosi TikTok-ul pentru a-i influența pe americani și a-i împarți unul împotriva celuilalt.

Wray a explicat că hack-ul Equifax din China le-a permis hackerilor chinezi să obțină ilegal, prin furt, informații personale de identificare (PII) de la aproape jumătate din populația Statelor Unite.

"Controlul datelor este făcut pentru efectuarea a tot felul de operațiuni mari. Controlul algoritmului de recomandare le permite să efectueze operațiuni de influență. Apoi e vorba despre controlul software-ului, care le permite să aibă apoi acces la milioane de dispozitive. Așa că puneți toate aceste trei lucruri împreună și, din nou, reveniți la punctul de pornire, care este un instrument ce se află în cele din urmă sub controlul Guvernului chinez și care mie îmi stârnește preocupări de siguranță națională", a spus Wray în fața senatorilor americani. 

Oficialii americani, a continuat el, "nu sunt siguri că ar vedea multe dintre semnele exterioare ale faptului că se întâmplă, dacă s-ar întâmpla" ca Beijingul să pună în pericol siguranța americanilor care utilizează Tik Tok-ul și chiar siguranța națională a Statelor Unite.

Republicanul Marco Rubio a remarcat în cadrul aceleiași audieri diferențele dintre ceea ce văd utilizatorii din China pe TikTok, spre deosebire de ceea ce văd utilizatorii din SUA pe TikTok. 

"De exemplu, în Statele Uite copiii sunt încurajați să se sufoce, am avut copii care au murit (din această cauză - n.red.), iar în China ei sunt încurajați să se concentreze pe matematică și științe, pe construirea țării", a spus Rubio.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.