Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare pentru accidentul mortal de acum trei ani. El mai are însă o condamnare definitivă anterioară, dar autoritățile din Italia refuză însă să-l extrădeze, susținând că are probleme mintale


Mario Iorgulescu a fost condamnat la 15 ani și opt luni de închisoare pentru accidentul mortal de acum trei ani. El mai are însă o condamnare definitivă anterioară, dar autoritățile din Italia refuză însă să-l extrădeze, susținând că are probleme mintale

Mario Iorgulescu a fost condamnat în primă instanță de Tribunalul București la 15 ani și 8 luni închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat de omor, după ce în septembrie 2019 a provocat un accident, în urma căruia un om și-a pierdut viața, scrie adevărul.ro. El trebuie să plătească și câte 100.000 euro și 50.000 lei pentru două dintre părțile civile. Soluția nu este definitivă.

Chiar dacă soluția nu e definitivă, Mario Iorgulescu este deja urmărit internațional, un mandat european de arestare fiind emis de către Tribunalul București. 

În aprilie 2021, Mario Iorgulescu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal într-un dosar în care este acuzat că a sechestrat şi bătut, împreună cu alte persoane, un bărbat. 

La ultimul termen din dosarul accidentului, avocaţii lui Mario Iorgulescu au cerut ca el să fie tras la răspundere pentru ucidere din culpă, şi nu pentru omor. Instanța le-a respins solicitarea.

În noaptea de 7 spre 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu, care se afla la volanul unei maşini de lux, a pierdut controlul autoturismului, a intrat pe contrasens şi a lovit oaltă maşină, omorându-l pe şoferul acesteia, Daniel Vicol (24 de ani), tatăl a doi copii. În urma analizei probelor biologice s-a stabilit că Mario Iorgulescu avea 1,96 g/l şi era sub influenţa cocainei.  

Plecat în Italia la tratament, Mario Iorgulescu, acum în vârstă de 27 de ani, nu s-a prezentat personal la niciunul din termenele din procesul penal, autoritățile italiene respingând cererile adresate de autoritățile de la București pe motiv că are probleme mintale severe.

Cele două mandate de arestare emise de autoritățile din România pe numele fiului președintelui Ligii Profesioniste de Fotbal au fost respinse, iar Gino Iorgulescu a fost numit de o instanță din Italia drept reprezentantul legal al fiului său.

„Autoritățile italiene, în urma a două expertize medico-legale, au ajuns la constatarea faptului că problemele medicale sunt de o asemenea natură și de o asemenea gravitate încât nu îi permit să conștientizeze ce i se întâmplă, motiv pentru care nu poate sta în procesul penal.

Există două mandate europene de arestare, unul emis în baza deciziei definitive de condamnare a lui Mario Iorgulescu la 3 ani de închisoare și unul în acest dosar de ucidere din culpă. Văzând această situație medicală, constatată nemijlocit nu doar pe baza actelor medicale, ci și prin audierea medicului în fața instanței, autoritățile italiene au decis să respingă definitiv cele două mandate europene de arestare. Expertiza se face medico-legal, au fost audiați medicii în instanță, totul este public”, preciza recent avocatul Florin Durgheru, avocatul familiei Iorgulescu.

Acesta a mai afirmat că Mario ar avea probleme mintale și solicita  autorităților din România ca să țină cont de faptul că în țară „nu există secție specială pentru oamenii care au astfel de probleme”, iar fiul președintelui LPF „nu înțelege ce i se întâmplă”.

„Nu poate sta în procesul penal din moment ce nu poate conștientiza ce i se întâmplă. Gino Iorgulescu este reprezentantul legal. Procesul nu poate să se desfășoare. Din moment ce nu poate sta în proces, cum poți să judeci un om bolnav. Nu este normal că nu se închide procesul. În România, lucrul acesta nu se înțelege. În România, în penitenciar, nu există secție specială pentru oameni care au astfel de probleme. Un om care are astfel de probleme mintale, poate fi condamnat din moment ce nu înțelege ce i se întâmplă, nu are nici măcar minimum spirit de conservare?”, a mai spus avocatul pentrru publicația Gândul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.