VIDEO. UPDATE. O nouă tragedie lovește Ucraina! Ministrul de Interne și alți doi oficiali din minister au murit în urma prăbușirii unui elicopter lângă o grădiniță din regiunea Kiev / Cel puțin 4 copii au murit


VIDEO. UPDATE. O nouă tragedie lovește Ucraina! Ministrul de Interne și alți doi oficiali din minister au murit în urma prăbușirii unui elicopter lângă o grădiniță din regiunea Kiev / Cel puțin 4 copii au murit

UPDATE. Potrivit unei actualizări oferite de publicața Kyiv Independent pe canalul său de Telegram, cel puțin 13 adulți și 4 copii și-au pierdut viața în urma accidentului de elicopter de miercuri, din regiunea Kiev. În elicopterul prăbușit în flăcări lângă o grădiniță de copii se aflau mai mulți oficiali ucraineni printre care și ministerul de Interne. Toți au decedat.  Alte 25 de persoane, printre care și 11 copii, au fost rănite. 

Cauzele prăbușirii nu au fost stabilite deocamdată, dar, potrivit BBC, până miercuri la amiază nu erau elemente care să indice altceva decât un accident. 

Firește, nu e exclus sabotajul, dar se vorbește mai mult despre ceața densă din jurul Kievului. „Era ceață și nu era curent, adică nu erau lumini pe clădiri”, spune un localnic citat de BBC.

Elicopterele “Super Puma” au un istoric de prăbușiri, inclusiv un accident în Norvegia care a omorât 13 oameni în 2016 și a oprit la sol pentru o perioadă aceste elicoptere în Uniunea Europeană. În 2018, Ucraina a cumpărat 21 de bucăți din Franța.

Știrea inițială. Cel puţin 18 persoane, printre care ministrul de Interne ucrainean, adjunctul acestuia și un secretar de stat din același minister au murit miercuri în urma prăbuşirii unui elicopter în apropiere de Kiev, lângă o grădiniță de copii, a anunţat poliţia ucraineană, informează AFP şi Reuters.

„Pentru moment avem informaţii privind 16 morţi, printre care doi copii'', a indicat inițial poliţia naţională ucraineană într-un comunicat. Ulterior, din alte relatări, numărul morților a ajuns la 18 și este posibil să nu fie ultimul bilanț.

BBC scrie că ar fi vorba despre trei copii.

Ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski (42 de ani), prim-adjunctul său Evgheni Ienin (42 de ani) şi secretarul de stat Iuri Lubkovici care se aflau la bordul elicopterului au murit, a declarat şeful poliţiei ucrainene Ihor Klimenko. 

Foto jos de la stânga la dreapta: Monastîrski, Ienin și Lubkovici 

 

Între altele, 29 de răniţi, printre care zece copii, au fost spitalizaţi, conform aceleiaşi surse.

Elicopterul s-a prăbuşit la Brovarî, un oraş cu circa 100.000 de locuitori aflat la aproximativ 20 km est de Kiev.

„Erau copii şi angajaţi în grădiniţă la momentul producerii acestei tragedii. Toată lumea a fost evacuată. Există victime'', a scris guvernatorul regiunii Kiev, Oleksii Kuleba, pe aplicaţia Telegram.

Imaginile difuzate pe social media arată un incendiu de amploare la locul prăbuşirii aparatului de zbor. Deocamdată nu există informaţii privind cauza acestei tragedii.

Elicopterul aparţinea Serviciului ucrainean pentru situaţii de urgenţă, aflat în subordinea Ministerului de Interne, a explicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ucrainene, arată agerpres.ro.



 

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.