Ludovic Orban: "În România nu este democrație. Cu toate acestea, eu am convingerea că zilele lui Bode sunt numărate!"


Ludovic Orban: "În România nu este democrație. Cu toate acestea, eu am convingerea că zilele lui Bode sunt numărate!"

Președintele partidului Forța Dreptei, deputatul Ludovic Orban, a declarat vineri, 25 noiembrie, că are convingerea că zilele lui Lucian Bode în fruntea Ministerului de Interne sunt numărate ca urmare a investigației realizate de jurnalista Emilia Șercan potrivit căreia uselistul a plagiat cel puțin 18,5% în teza de doctorat. 

CITIȚI ȘI: Emilia Șercan îl spulberă pe Lucian Bode: „Dr. Bode a plagiat! Nu doar 2,95%, cât a stabilit Comisia de etică a UBB, ci cel puțin 18,5%” / Jurnalista dezvăluie care sunt cele patru tehnici de mascare a imposturii academice folosite de ministrul liberal în teza sa. Politicianul a plagiat până și ilustrațiile!

Pe de altă parte, Ludovic Orban a precizat că dacă România ar fi fost cu adevărat o țară democratică, atunci mandatul lui Lucian Bode în fruntea Ministerului de Interne s-ar fi încheiat deja, respectiv ar fi existat și alte repercusiuni. 

"Emilia Șercan demonstrează clar că cel puțin 18,5% din teza de doctorat a lui Lucian Bode este plagiată. Analiza este foarte exactă. Nimeni nu poate contesta adevărul prezentat de jurnalistă. Dacă cineva se mai îndoiește de plagiat, îl invit să citească analiza meticuloasă făcută de doamna Șercan.

În orice țară democratică, dezvăluirile doamnei Șercan ar fi provocat un scandal monstru, care ar fi dus cel puțin la demisia lui Bode din funcția de ministru. Din păcate, în România nu este democrație. Cea mai mare parte a mass-media păstrează o tăcere de tip omerta asupra acestui subiect. În PNL și în coaliție acest subiect nu există decât în discuțiile șușotite pe la colțuri de membrii simpli. Cu excepția câtorva voci răzlețe, lumea universitară se face că nu vede hoția și impostura, evidente în cazul lui Bode. Iohannis, acuzatorul plagiatorului Ponta din campania prezidențială din 2014, face lucrurile taman pe dos față de cum a promis și îl ține în brațe pe Bode, așa cum a făcut și în cazul celuilalt plagiator notoriu, șeful lui Bode din guvern și din partid, Ciucă. CNATDCU este împiedicat prin toate tertipurile posibile să se pronunțe asupra acuzațiilor de plagiat. Mai mult, prin legile educație se dorește desființarea acestei instituții.

Cu toate acestea, eu am convingerea că zilele lui Bode sunt numărate. Plagiatul este atât de evident, încât orice om cu un minim bun-simț va ști că Bode a plagiat, că a mințit și că sistemul îl apără prin metode neortodoxe. Forța opiniei publice este imensă. Încetul cu încetul, toți actorii relevanți care îl girează azi pe Bode vor înțelege că au de pierdut dacă se cramponează de el. Și, așa cum s-au lepădat de Câmpeanu, îl vor trimite și pe Bode în decor.

Ce trebuie să ținem minte este modul profund nedemocratic prin care s-a încercat punerea batistei pe țambal, complicitățile relevate, mecanismele ascunse ale unei solidarități de tip mafiot, vinovățiile ascunse din spatele aparențelor, etc.  

Nu pot să închei decât prin a solicita încă o dată demisia plagiatorului sau, în cazul în care ea nu se petrece, demiterea lui Bode", a scris Orban pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.