Putin le promite vacanțe lungi rușilor care se oferă voluntari să lupte împotriva Ucrainei


Putin le promite vacanțe lungi rușilor care se oferă voluntari să lupte împotriva Ucrainei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, le-a promis rușilor care se oferă voluntari pentru a lupta împotriva Ucrainei că li se vor garanta atât vacanțe lungi, cât și securizarea locului de muncă, a declarat recent purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Peskov a precizat că Putin a promis că va instrui Guvernul să introducă o prevedere legislativă care să garanteze păstrarea locurilor de muncă în cazul celor care se oferă voluntari pentru a lupta contra Ucrainei. De asemenea, prevederea legislativă le-ar permite acelor angajați să-și ia vacanțe lungi după ce au luptat în Ucraina. 

Liderul rus ar fi promis că va face aceste modificări după ce a fost abordat de un angajat al departamentului regional al Ministerului pentru Situații de Urgență.

Angajatul i-ar fi spus lui Putin că a vrut anterior să lupte contra Ucrainei, dar s-a dovedit că, potrivit legii, nu i se poate acorda o vacanță lungă și nu i se poate garanta revenirea la locul de muncă inițial. 

"Vladimir Putin i-a promis acestui angajat că va atrage atenția Guvernului asupra problemei din legislația rusă", a spus Peskov, adăugând că "legislația trebuie adusă în concordanță cu situația de facto".

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că aceste modificări legislative ar trebui să le ofere rușilor astfel de garanții privind locul de muncă, inclusiv posibilitatea unei vacanțe lungi.

Politicienii ruși și-au exprimat anterior îngrijorarea cu privire la unele cazuri în care angajații au fost disponibilizați pentru absenteism după ce au fost pe front în Ucraina în baza unui contract de trei luni încheiat cu armata rusă.

"Consider că este corect să elaborez amendamente la Codul Muncii pentru a proteja drepturile celor ce se oferă voluntari", a scris săptămâna trecută Alexander Khinshtein, deputat al Dumei de Stat, pe canalul său Telegram.

Khinshtein a mai spus că va prezenta în curând o legislație care le va oferi siguranța unui loc de muncă voluntarilor care luptă contra Ucrainei. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.