Ucraina afirmă răspicat: serviciile secrete ruse au „executat-o” pe Daria Dughina. Motivele din spatele asasinatului au fost făcute publice de către secretarul Consiliului pentru Securitate din Ucraina, Oleksii Danilov


Ucraina afirmă răspicat: serviciile secrete ruse au „executat-o” pe Daria Dughina. Motivele din spatele asasinatului au fost făcute publice de către secretarul Consiliului pentru Securitate din Ucraina, Oleksii Danilov

Secretarul Consiliului pentru Securitate din Ucraina, Oleksii Danilov, a declarat marţi că asasinarea Dariei Dughina, fiica ideologului ultranaţionalist rus Aleksandr Dughin, a fost o „execuţie” comisă de serviciile secrete ruse.

De altfel, mai mulți ruși cunoscuți în spațiul public și-au exprimat public convingeri oarecum similare, la scurt timp după ce Daria Dughina a fost ucisă în urma exploziei unei bombe amplasate, sâmbătă seară, la bordul autoturismului în care ar fi trebuit să urce și tatăl său. Podul a redat opiniile acestora AICI. Un cunoscut teolog rus a acuzat, fără ocolișuri și metafore, serviciile secrete ale Kremlinului de implicare în uciderea Dughinei. 

Într-o declaraţie pentru postul public al televiziunii ucrainene Kanal 24, preluată de agenţii de presă locale, Danilov a negat acuzaţiile serviciilor secrete ruse care au atribuit Ucrainei responsabilitatea pentru moartea Dariei Dughina, jurnalistă şi politolog, care împărtăşea ideile aiuristice ale tatălui său.

„Nu ne-a interesat deloc această persoană (Dughina), chiar era fără importanţă pentru noi. FSB (Serviciul Federal de Securitate) este cel care a făcut-o, iar acum va spune că cineva dintre ai noştri este implicat”, a afirmat Danilov, potrivit siteului stirileprotv.ro.

Şeful Consiliului pentru Securitate Naţională de la Kiev susţine că ucrainenii 'nu lucrează aşa'. „Bărbaţii şi femeile noastre au sarcini mult mai importante de îndeplinit. Nu suntem implicaţi deloc în explozia care a ucis această femeie, este opera serviciilor secrete ruse”, a insistat el.

Danilov mai spune că Daria Dughina şi tatăl ei au criticat ceea ce Rusia numeşte drept „operaţiune militară specială” în Ucraina pentru că li s-a părut că aceasta se prelungeşte prea mult.

În opinia sa, serviciile secrete ruse au început să-i elimine pe cei care critică „succesele” militare ale Rusiei în războiul din Ucraina.

CITEȘTE ȘI: Un jurnalist din Donețk aruncă în aer toată construcția FSB privind uciderea Dariei Dughina: soțul „spioanei-asasine” este unul dintre separatiștii pro-ruși care au organizat controversatul referendum din mai 2014 / În urma acestuia, așa-zisa Republică Populară Donețk și-a declarat independența

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.