Constituția trădării naționale


Constituția trădării naționale

Primul Parlament a fost, parțial, emanația Mișcării de Renaștere și Eliberare Națională. O treime din numărul total al deputaților aleși erau axați pe valorile naționale autentice, pe valorile românești. Românii de la Est de Prut aveau o singură cale – calea întoarcerii ACASĂ.

Limba Română, Alfabetul Latin, Suveranitatea, Imnul „Deșteaptă-te, române!”, Tricolorul, Independența față de imperiul rusesc, așteptau cu nerăbdare legalizare constituțională. Pentru aceasta, deputații Primului Parlament au elaborat un proiect de constituție, care urma să fie adoptat prin vot și supus referendumului. 

Piatra de temelie a acestui proiect de Constituție nou era Declarația de Independență, care trasează foarte exact drumul întoarcerii noastre în „spațiul istoric și etnic al devenirii noastre”. În textul propus se regăseau toți pilonii de bază, fără de care nu putem exista – Poporul Român, Limba Română, Tricolorul,  Imnul „Deșteaptă-te, române!”.

Moscova nu doarme

Simțind că ne desprindem ireversibil de imperiul rusesc și ne pregătim de Unire, metropola a urzit planuri diabolice, pentru ca acest lucru să nu se întâmple. „Cuiul lui Pepelea” a fost bătut pe Nistru, atunci când Rusia a declanșat războiul și a reușit cu tancurile să anihileze în mare măsură procesele declanșate de Mișcarea de Eliberare Națională, aducând la putere, timp de trei decenii, guvernări antiromânești. 

După măcelul organizat de ruși pe Nistru, se cereau aruncate câteva ancore puternice, care să lege puternic R. Moldova de Moscova. Cu un an și jumătate mai devreme de expirarea mandatului Primului Parlament, KGB-ul, susținut de către rețeaua sa secretă din legislativ și de  trădătorii de la guvernare, dizolvă parlamentul și declanșează alegeri anticipate. Un act ilegal,  total abuziv, organizat de forțele reacționare și revanșarde, care urmăreau refacerea URSS.

De ce s-a făcut acest lucru? Din două motive.

Mai întâi, deputații Primului Parlament se împotriveau „intrării” în Comunitatea Statelor Independente (CSI). Erau conștienți că, dacă nu se taie cordonul ombilical rusesc, rămânem pe orbita Moscovei timp îndelungat. Drept dovadă, și astăzi suntem în CSI!

Al doilea. Se cerea o Constituție nouă cu conținut vechi, care trebuia să neglijeze orientarea spre România, trasată de Declarația de Independență și să asigure perpetuarea moldovenismului stalinist antiromânesc.

Diversiunea criminală, care s-a produs pe neobservate pe data de 5 februarie 1994, a fost așa-zisul congres „Casa noastră – Republica Moldova”, unde s-au lansat tezele viitoarei constituții. Tartorul acestui act criminal a fost KGB-ul, reprezentat de către Petru Lucinschi și Ivan Panteleevici Druță! De altfel, tot lui I. Druță îi aparține și o altă uriașă diversiune comisă în anul 1989, ca membru al Comisiei Iacovlev, când a reușit să decupleze R. Moldova de la concluziile finale legate de Pactul Ribbentrop-Molotov, ca și cum, teritoriul românesc de la Est de Prut, ocupat la 28 iunie 1940 de către Rusia sovietică, nu făcea parte din odioasa înțelegere dintre Stalin și Hitler, semnată la 23 august 1939. (Aștept de mai mulți  ani mărturiile colegului Valeriu Matei despre rolul lui I. Druță și Gr. Erimei la trădarea intereselor naționale în cadrul Comisiei Iacovlev).

Revin la „congresul”  criminal, care a scuipat peste Declarația de Independență, a trasat liniile directorii ale „noii” constituții și a ridicat la rang de Lege fundamentală teoria stalinistă a moldovenismului.  

Astfel, în noua constituție, nu s-a mai regăsit nici „unitatea națională” a românilor, nici imnul „Deșteaptă-te, române!”, nici „Limba Română”, nici punctele de reper ale istoriei naționale, trasate în Documentul magistral din 27 august 1991…

După ocuparea teritoriului românesc de la est de Prut de către imperiul rusesc la 1812, 1940 și 1944, constituția actuală nu-i altceva decât o verigă de bază în lanțul de minciuni și crime săvârșite împotriva poporului român de către Moscova cu voturile trădătorilor de la Chișinău.  

În loc de concluzii. 

1. Constituția Republicii Moldova, golită de adevărul istoric, este un act criminal împotriva poporului român, pentru a-l ține dezbinat pe cele două maluri ale Prutului;

2. Constituția votată în 1994 nu este opera Primului Parlament, ci a forțelor revanșarde în frunte cu Lucinski, care au folosit instituțiile statului și Legea fundamentală pentru a anihila Mișcarea de Renaștere Națională din RM și a-i menține pe moldoveni pe orbita Moscovei;

3. Constituția contravine Declarației de Independență, nu numai ca spirit și mesaj românesc, dar și ca orientare -- de la integrarea în spațiul național la statalismul artificial moldovenesc;

4. Constituția promovează prin art.13 esența teoriei staliniste -- limba moldovenească nu e limba română, iar moldovenii nu sunt români;

5. Constituția schimbă imnul votat la 27 august 1991.

6. Promotorii moldovenismului stalinist sunt dușmanii unității naționale românești.

7. Ziua de 29 iulie este o zi de doliu național, dar nu o sărbătoare. E sărbătoare doar pentru fariseii, fripturiștii, trădătorii, dodoniștii și dușmanii neamului nostru cel românesc. 

(Valentin Dolganiuc, veteran al Mișcării de Renaștere Românească în Basarabia, votant al Declarației de Independență față de Rusia imperială)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.