Serviciile ucrainene de informații: Rusia a folosit deja peste 50% din armamentul său "de precizie"


Serviciile ucrainene de informații: Rusia a folosit deja peste 50% din armamentul său "de precizie"

Rusia a folosit deja peste 50% din armamentul de precizie de care dispunea la începutul războiului, a precizat Vadym Skibitskyi, reprezentantul Direcției Principale de Informații din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării.

"Spionajul militar a efectuat o anumită evaluare în ceea ce privește armamentul de precizie – conform Federației Ruse, acestea sunt sistemele Iskander, rachetele Kalibr, rachetele de croazieră Kh-101 și Kh-155. Pe baza estimărilor noastre, în prezent au folosit de la 55% până la 60% din ceea ce aveau înainte de război", a spus Skibitskyi.

În același timp, Skibitskyi a subliniat că Rusia dispune de stocuri foarte mari de echipamente militare din epoca sovietică.

"Acestea sunt rachetele de croazieră Kh-22, care au fost folosite de două ori de pe teritoriul Belarusului, dar și altele. E vorba și despre un set complet de muniție pentru rachete Smerch, Uragan și Grad, diverse bombe aeriene și tot ce a rămas din Uniunea Sovietică", a menționat Skibitskyi.

Conform acestuia, stocurile  Rusiei de rachete vechi sunt foarte mari și greu de estimat. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.