Macron NU consideră necesară declararea Rusiei drept "stat sponsor al terorismului"


Macron NU consideră necesară declararea Rusiei drept "stat sponsor al terorismului"

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că nu e necesar să se folosească terminologia "stat sponsor al terorismului" în legătură cu Rusia pentru a impune sancțiuni împotriva Kremlinului. 

"Condamnăm aceste crime de război, dar nu avem nevoie de nicio etichetare pentru a impune aceste sancțiuni Rusiei", a spus Macron în cadrul unei conferințe de presă ce a fost susținută la finalul summitului G7.

Macron a subliniat intenția de a continua sprijinirea Ucrainei. 

"Vom continua să sprijinim Ucraina și poporul ei, nu există altă cale de ieșire", a spus acesta. 

Macron a adăugat că "situația se înrăutățește, dar continuăm să oferim sprijin economic".

În ceea ce privește furnizarea de arme, Macron a spus: "Livrăm arme, echipamente, muniție pentru ca Ucraina să se poată apăra pe propriul teren și să nu atace un alt teritoriu".

Liderul francez a adăugat că țările partenere vor ajuta Ucraina în redresarea acesteia. Potrivit acestuia, "platforma europeană va oferi finanțare" pentru reconstrucția Ucrainei, iar eforturile relevante vor fi organizate în cadrul G7.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski ceruse ieri Statelor Unite ale Americii să recunoască Rusia drept sponsor al terorismului.

"În această dimineață, am făcut apel la Statele Unite să recunoască Rusia ca stat care sponsorizează terorismul. Rezoluția relevantă este aprobată de Comitetul Senatului SUA, iar decizia legală poate fi adoptată de Departamentul de Stat. Și o astfel de decizie în mod clar este necesară și trebuie susținută de întreaga lume democratică", a zis Zelenski. 

Zelenski a adăugat că le-a spus acest lucru participanților la summitul G7 desfășurat în Germania.

Acesta a mai spus că Rusia a folosit deja aproape 2.800 de rachete de croazieră împotriva Ucrainei, iar numărul de bombe aeriene și rachete MLRS care lovesc orașele ucrainene pur și simplu nu poate fi numărat. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.