Revoltat că Lavrov nu a putut zbura în Serbia, Rogozin amenință România, Bulgaria și Muntenegru cu rachetele nucleare Satan II


Revoltat că Lavrov nu a putut zbura în Serbia, Rogozin amenință România, Bulgaria și Muntenegru cu rachetele nucleare Satan II

Șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, controversatul politician și filosof Dmitri Rogozin, amenință din nou cu arma nucleară, de data aceasta folosind cuvinte urâte la adresa românilor, bulgarilor și muntenegrenilor, după ce avionul care ar fi trebuit să-l ducă pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în Serbia nu a primit permisiunea de a traversa spațiul aerian al mai multor țări balcanice. 

Într-un mesaj postat pe Twitter, Rogozin spune că rachetele SARMAT sunt bune pentru că nu ar avea nevoie de „permisiunea” „românilor răzbunători”, „bulgarilor fricoși” sau „muntenegrenilor care au trădat istoria” pentru a zbura către țintă.

„Vedeți de ce este bună SARMAT? (noua rachetă a Moscovei, cunoscută mai ales drept „Satan 2” în spațiul occidental, n.red.). Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună”, a scris Rogozin, pe Twitter.

PODUL a scris AICI despre situația umilitoare cu care s-a confruntat ministrul rus de externe Serghei Lavrov. Acesta ar fi trebuit să se deplaseze în Serbia pentru o vizită de două zile, care însă a fost anulată după ce trei dintre țările vecine cu Serbia au refuzat să permită avionului lui Lavrov să folosească spațiul lor aerian. 

 

Rogozin spunea, la începutul lunii mai, că Rusia ar putea distruge țările NATO într-o jumătate de oră, dar că Moscova nu va face acest pas, pentru că ar afecta planeta. Podul a preluat declarațiile acolitului lui Putin AICI. 

Rogozin, 58 de ani, a fost implicat direct în conflictul transnistrean, aşa cum afirmă chiar el în cartea sa „Duşmanul poporului”, precizând că a luptat cu arma în mână în războiul din Transnistria, în 1992, împotriva moldovenilor şi a „fasciştilor români”. 

De altfel, după conflictul transnistrean, Dmitri Rogozin s-a implicat în politica rusă. În 1997 devine membru al Dumei de Stat, tot atunci a înaintat o iniţiativă legislativă privind alipirea Transnistriei la Federaţia Rusă.

Vizitele sale în Republica Moldova au generat de fiecare dată controverse. În calitate de co-preşedinte al comisiei guvernamentale moldo-ruse el nu a ezitat să transmită cu orice ocazii mesaje controversate autorităţilor moldovene.

Rogozin a pledat mereu pentru o apropiere mai mare a Moldovei de Rusia, a criticat curentul unionist din Moldova şi nu s-a sfiit să ameninţe autorităţile de la Chişinău când acestea negociau Acordul de Asociere cu UE.

CITEȘTE ȘI: Serghei Lavrov, umilit în Balcani. Ministrul lui Putin nu a mai ajuns în Serbia pentru că Rusia nu „dispune încă de teleportare” / Trei dintre vecinii sârbilor au refuzat să permită intrarea avionului rusesc în spațiul lor aerian

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.