Rareș Bogdan, la Chișinău: "În ultimul sondaj de opinie, Maia Sandu e printre cele 5 cele mai apreciate personalități din interiorul granițelor României!" / "Vă asigur că nu vă vom abandona niciodată!"


Rareș Bogdan, la Chișinău: "În ultimul sondaj de opinie, Maia Sandu e printre cele 5 cele mai apreciate personalități din interiorul granițelor României!" / "Vă asigur că nu vă vom abandona niciodată!"

În cadrul unui discurs susținut duminică la Congresul Partidului Acțiune și Solidaritate, Rareș Bogdan, lider al delegației eurodeputaților români din grupul PPE, a ținut să sublinieze că drumul R. Moldova nu poate fi decât unul european, alături de România, oferind totodată asigurări că Bucureștiul nu va abandona niciodată Chișinăul. 

De asemenea, Rareș Bogdan a dezvăluit date din cel mai recent sondaj realizat la comanda Partidului Național Liberal, cercetarea sociologică arătând că președinta R. Moldova, Maia Sandu, beneficiază de o apreciere considerabilă în rândul cetățenilor români, fiind cotată peste președintele Franței, al SUA, respectiv peste cancelarul german Olaf Scholz. 

Redăm câteva fragmente din discursul susținut de Rareș Bogdan la Congresul PAS: 

- Probabil voi crea un breaking news. Sunt cercetări sociologice pe care PNL le comandă săptămânal pentru a vedea starea națiunii române și pentru a vedea problemele care îi preocupă și încrederea în personalitățile din interiorul granițelor și din afară. Vreau să vă spun o chestiune complet nouă, faptul că în ultimul sondaj de opinie, realizat pe 2830 de subiecți la nivelul întregii Românii, printre cele 5 cele mai apreciate personalități din interiorul granițelor României se află și președinta R. Moldova, doamna Maia Sandu. Și poate cel mai interesant lucru în afară de acesta este că aceeași Maia Sandu, președinta dvs., este cel mai apreciat lider politic al unei țări din afara României, înaintea președintelui Emmanuel Macron, a cancelarului german Olaf Scholz și președintelui SUA. Pentru mine aceste cifre au fost o mare bucurie. 

- R. Moldova are un singur drum, spre Europa, spre Bruxelles, împreună cu România, ceea ce e o mare bucurie pentru noi. Am urmărit cu mare atenție evoluția PAS și pentru mine a fost un miracol al transformării mentalității unei țări. M-am bucurat să văd că sloganul care în România a dus la câștigarea alegerilor de către președintele Klaus Iohannis și de către PNL, principal partid de guvernământ, cel care a dat și premierul, a fost extrem de bine primit aici. Practic agenda pro-justiție, anticorupție, proeuropeană, pro-valori, pro-morală a fost cea care v-a adus pe dvs. la putere, cu un scor nemaiîntâlnit. Îmi amintesc cum în ultimele campanii ale PNL sloganul "în democrație, hoții stau la pușcărie!" crea valuri de simpatie și de efuziune. Cred că același slogan aplicat puțin diferit, dar cu aceeași duritate, a dus-o pe doamna Maia Sandu la conducerea R. Moldova și pe dvs. la guvernare. Nu vă opriți! Nu-i lăsați, urmăriți-i peste tot, pentru că au jefuit această țară! Justiția e cea care trebuie să-și spună cuvântul, iar oamenii cinstiți sunt cei care în cele din urmă vor avea câștig de cauză. 

- Îmi amintesc de ochii premierului Natalia Gavriliță în momentul în care vorbea despre gaz, despre energie, de privirea care se îndrepta spre București. Vă asigur că nu v-am abandonat niciodată și nu vă vom abandona niciodată! România e alături de dvs.! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.