UPDATE FOTO // Grigory Aleksandrovich, comandantul fregatei ruseşti "Amiral Makarov", a murit împreună cu toţi cei 122 de marinari de la bord. Fregata a fost lovită de ucraineni cu rachete şi se scufundă în flăcări lângă Insula Şerpilor. Lovitură uriașă pentru Putin înaintea ”sărbătorii” de 9 mai


UPDATE FOTO // Grigory Aleksandrovich, comandantul fregatei ruseşti "Amiral Makarov", a murit împreună cu toţi cei 122 de marinari de la bord. Fregata a fost lovită de ucraineni cu rachete şi se scufundă în flăcări lângă Insula Şerpilor. Lovitură uriașă pentru Putin înaintea ”sărbătorii” de 9 mai

UPDATE 16.15. Informațiile se confirmă. Grigory Aleksandrovich, comandantul fregatei ruseşti "Amiral Makarov", a murit împreună cu toţi cei 122 de marinari de la bord. Fregata a fost lovită de ucraineni cu rachete şi se scufundă în flăcări lângă Insula Şerpilor.

Articolul inițial:

Fregata ”Amiralul Makarov”, care era considerată de experții militari internaționali principala țintă a militarilor ucraineni după scufundarea crucișătorului ”Moskva”, ar fi fost lovită de rachete ”Neptun”, potrivit Timpul.md.

Pare din ce în ce mai probabil ca afirmațiile despre fregata rusă ”Amiralul Makarov” lovită de rachetele antinave ucrainene în largul coastei Odessei să fie adevărate, mai multe nave și avioane de salvare se află în zonă, iar dronele de supraveghere americane țin ochii pe ea.

Potrivit presei din Ucraina, ca urmare a exploziei, la bordul fregatei ar fi izbucnit un incendiu.

Informații privind lovirea ”Amiralului Makarov” au apărut pe rețelele de socializare încă de joi seara, însă presa abia acum a primit și o confirmare oficială în acest sens.

Fregata, care este cea mai nouă și performantă din flota rusă, a fost construită în perioada 2012-2015 și a fost lansată pe apă în 2017.

Amintim că luna trecută crucișătorul ”Moskva” (nava amiral a flotei ruse din Marea Neagră) a fost scufundat după ce a fost lovit de două rachete de tip ”Neptun”, incidentul reprezentând o lovitură de proporții pentru Kremlin. Scufundarea ”Amiralului Makarov” umilește și face de rușine Rusia, în văzul întregii planete, chiar înainte paradei propagandistice pe care Putin o va regiza pe 9 mai. 

Cum au reușit ucrainenii să distrugă o nouă navă a rușilor

Conform opiniilor experților militari, dronele Bayraktar au reușit să anihilieze sisteme defensive anti-aeriene rusești de pe Insula Șerpilor. Anterior această funcție era rezervată pentru nava „Moskva”, după scufundarea crucișătorului rușii mizând pe faptul că navele lor vor fi apărate de sistemele de pe Insula Șerpilor. Însă dronele Bayraktar pot anihila sistemul defensiv anti-aerian rusesc.

(Sursa articolului Timpul.md)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.