Iurie Reniță îl demolează pe rusofilul Dodon: ”E un pitic afectat de sindromul Stockholm. Va ajunge la Penitenciarul 13”. Peste doar 5 zile ar putea exploda Dosarul ”Kuliok”


Iurie Reniță îl demolează pe rusofilul Dodon: ”E un pitic afectat de sindromul Stockholm. Va ajunge la Penitenciarul 13”. Peste doar 5 zile ar putea exploda Dosarul ”Kuliok”

Pe fundalul mișcărilor rusești ostile de la Nistru, infractorul rusofil Igor Dodon a fost scos la rampă de stăpânii săi de la Kremlin pentru a-i înjura pe partenerii strategici ai R.Moldova: UE, SUA și România. 

În acest context, fostul deputat Iurie Reniță îl demolează pe Dodon, pe Facebook, numindu-l pitic afectat de sindromul Stockholm și transmițându-i că-l așteaptă peste cinci zile (pe 10 mai), la Curtea de Apel Chișinău, când e posibil ca instanța de judecată să anuleze, în sfârșit, dubioasa ordonanță de neîncepere a urmăririi penale, emisă de Procuratura anticorupție, în cazul dosarului ”Kuliok”. Speța privește modul în care Dodon a fost îndopat de Plahotniuc cu un kuliok (pungoi) plin cu bani, în timp ce-i relata acestuia cum informează el FSB și GRU de toate câte se petrec în R.Moldova. 

 Podul.ro vă prezintă comentariile domnului Iurie Reniță: 

”Profund frustrată și disperată, conserva rusească Dodon revine cu atacuri veninoase și sfidătoare (în deplină sincronizare cu indicațiile de la Kremlin) asupra partenerilor noștri strategici (UE, SUA și România), care au promis peste 1 miliard și 300 milioane dolari americani Republicii Moldova pentru a supraviețui în această perioadă extrem de complicată. 

Ca să vezi, piticul reprezentant al sindromului Stockholm este enervat la culme și pentru faptul că Uniunea Europeană ne va ajuta la consolidarea efectivă a sistemului nostru de securitate națională.

Aș vrea să-i amintesc acestui individ profund corupt și antinațional că marțea viitoare (10 mai 2022) îl aștept la Curtea de Apel Chișinău în faimosul dosar ‹Kuliokul›. Sper foarte mult că instanța de judecată va anula, în sfârșit, Ordonanța procuraturii anticorupție de neîncepere a urmăririi penale a kuliokarului Dodon. Sunt sigur că în penitenciarul nr.13 acesta va avea suficient timp să numere nu numai banii promiși de partenerii noștri euro-atlantici, dar să-și aducă aminte de toate mitele și ‹kulioacele› cu bani pe care le-a primit de la Moscova (Bahamas) și de la prietenul sau Vlad Plahotniuc. N-a mai rămas mult timp – doar vreo 5 zile!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.