A înviat Șoigu! Ministrul dispărut al Apărării a apărut la televiziunea de stat acuzând SUA și Occidentul de prelungirea războiului din Ucraina


A înviat Șoigu! Ministrul dispărut al Apărării a apărut la televiziunea de stat acuzând SUA și Occidentul de prelungirea războiului din Ucraina

BBC scrie că ministrul rus dispărut al Apărării, Serghei Șoigu, despre care diverse surse credibile relatau că ar fi în stare critică în urma unui infarct, a apărut la televizunea de stat Rossiya 24 acuzând SUA și aliații militari ai acesteia din Vest că fac tot posibilul să prelungească „operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina”.

Într-o intervenție despre care nu se știe dacă a fost transmisă în direct sau înregistrată, Șoigu, 66 de ani, afirma că volumul mare de arme și echipamente militare trimise de Occident în Ucraina „demonstrează clar intenția (Vestului, n.red) de a încuraja regimul de la Kiev să lupte până la ultimul ucrainean”.

Aceasta ar fi prima apariție publică a lui Șoigu după multe zile, probabil chiar săptămâni de tăcere. 

Televiziunea rusă preciză că imaginile cu Șoigu și declarațiile acestuia ar fi de le o întâlnire pe care ministrul ar fi avut-o, la Moscova, cu cei mai importanți oficiali militari ai Rusiei. De asemenea, agenția de știri Tass, controlată de Kremlin, a difuzat pe parcursul zilei de marți mai mult informații care conțineau declarații făcute de Șoigu. 

Tot marți, publicația britanică Daily Mail relata despre faptul că, potrivit unor surse, problemele de sănătate ale ministrului, cunoscut drept unul dintre cei mai apropiați și mai de încredere colaboratori ai lui Vladimir Putin, nu ar fi „naturale”, ci mai degrabă o încercare de lichidare venită din interiorul Kremlinului. Alte surse, citate tot de Daily Mail, opinau că Șoigu a fost operat și tratat într-un buncăr antiatomic din Urali. 

Tot marți, fiica ministrului, Ksenia, 31 de ani, îi adresa tatălui său o bizară urare în rețelele de socializare: „mândria și steaua mea călăuzitoare, tatăl meu. Sunt mândră că sunt fiica ta”. 

Informațiile privind starea critică în care s-ar fi aflat Șoigu la un moment dat au fost furnizat presei (și) de către oligarhul rus autoexilat în Israel, Leonid Nevzlin, 62 de ani. Acesta spunea recent că „Șoigu e pe tușă din cauza unui masiv atac de cord”. 

Foto: Putin și Șoigu, în septembrie 2021, în vacanța petrecută împreună în Siberia

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Cele trei eminențe diabolice ale Kremlinului. Jurnalista de origine rusă Julia Ioffe face o dezvăluire șocantă: „Sunt mai nebuni ca Putin! Tiranul rus pare chiar moderat prin comparație!”. Doi dintre ei sunt maeștri ai otrăvurilor cu care s-a acționat asupra lui Litvinenko, Skripal și Navalnîi

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.