Taiwanul nu ia în calcul să suspende cooperarea tehnologică cu Rusia


Taiwanul nu ia în calcul să suspende cooperarea tehnologică cu Rusia

Taiwanul nu are în prezent vreun plan de a-și suspenda proiectele de cooperare cu Rusia, în pofida invaziei declanșate de președintele rus, Vladimir Putin, în Ucraina, a declarat luni, 28 martie, ministrul Științei și Tehnologiei Wu Tsung-tsong. 

Vorbind luni la o reuniune a Comisiei legislative pentru educație și cultură, Wu a subliniat că Ministerul Științei și Tehnologiei a cooperat în trecut cu Fundația Rusă pentru Știință și că în prezent există 50 de proiecte în derulare, dintre care majoritatea sunt în domeniile științei, ingineriei și dezvoltării tehnologice.

Wu a lăudat știința și tehnologia spațială ale Rusiei, spunând că sunt "foarte bune" adăugând totodată că Taiwanul a avut de câștigat în urma cooperării bilaterale, întrucât își dezvoltă propriile capacități spațiale, în special sateliții mici.

Wu a spus că ministerul său va urma acțiunile altor țări democratice, dar, în același timp, va face "evaluări prudente". Dacă Rusia nu renunță la agresiunea sa din Ucraina, acesta a spus că ministerul său va răspunde luând "măsuri necesare", fără a detalia care sunt acestea. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.