Forțele ruse sunt convinse că pe front nu se află Armata Ucrainei, ci militari polonezi și alte trupe NATO. Ba chiar sunt dezamăgiți că „frații” ucraineni nu ajută la alungarea naziștilor din Kiev


Forțele ruse sunt convinse că pe front nu se află Armata Ucrainei, ci militari polonezi și alte trupe NATO. Ba chiar sunt dezamăgiți că „frații” ucraineni nu ajută la alungarea naziștilor din Kiev

Gostomel/Hostomel este o localitate importantă din suburbia Irpin, la nord-vest de Kiev, unde s-au dus lupte aprige, zile la rând, între forțele de ocupație și militarii ucraineni pentru controlul asupra aeroportului militar Antonov. Primarul așezării a murit recent împușcat-executat de către ruși în timp ce distribuia localnicilor prinși între cele două tabere pâine și medicamente.

O localnică, a povestit pe Twitter, momentele de coșmar prin care a trecut alături de mama sa și alți oameni, vreme de două săptămâni, după ce Gostomel/Hostomel a fost ocupat de militari ruși. 

Textul său a fost tradus și adaptat de jurnalista Adela Mohanu și publicat pe pagina sa de Facebook. Originalul poate fi consultat AICI.

Chinul îndurat, povestește femeia din Hostomel, a fost cumplit, mai ales că au rămas fără apă potabilă, căldură și electricitate, iar rușii le-au distrus toate telefoanele mobile. 

Din câte se pare, agresorii erau din trupele speciale SOBR și fuseseră parașutați acolo pe la începutul războiului. Furau fără nicio jenă din bunurile oamenilor care își părăsiseră casele, își schimbau încălțările cu pantofi sport de-ai localnicilor, se instalaseră în cele mai bune apartamente și erau uimiți de cât de bine o duc ucrainenii din suburbii. Iar când au găsit alcool nebăut prin casele oamenilor au fost de-a dreptul stupefiați că nu fusese consumat integral imediat după cumpărare. 

În plus, erau convinși că nu luptă cu armata Ucrainei, ci cu militari polonezi și alte forțe NATO. Ba chiar erau dezamăgiți că forțele ucrainene nu li s-au alăturat în lupta cu „dușmanul” și în eliberarea Kievului de sub naziști. Și ei repetau aceeași placă spusă de Vladimir Putin cu denazificarea și acapararea Ucrainei de către Occident, mai povestește femeia. 

Unii localnici mai speriați ar fi acceptat, la un moment dat, să fie evacuați de ruși în Belarus în niște camioane ale armatei, alții au rămas pe loc convinși că trupele ucrainene vor veni după ei, fapt care s-a și întâmplat zilele trecute (am publicat AICI un material cu VIDEO în care este surprinsă intervenția unei unități ucrainene de artilerie în zona localității Moșciun, nordul Kievului, prilej cu care s-ar fi evacuat și Hostomelul). Rușii le-au spus celor rămași că evacuarea a fost un succes, apoi au admis că, de fapt, toată coloana fusese bombardată.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Cele trei eminențe diabolice ale Kremlinului. Jurnalista de origine rusă Julia Ioffe face o dezvăluire șocantă: „Sunt mai nebuni ca Putin! Tiranul rus pare chiar moderat prin comparație!”. Doi dintre ei sunt maeștri ai otrăvurilor cu care s-a acționat asupra lui Litvinenko, Skripal și Navalnîi

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.