VIDEO. Imagini bulversante din linia întâi. Ucrainenii luptă eroic lângă Kiev, dar admit că beneficiază de un imens avantaj: „Rușii sunt incredibil de proști!”


VIDEO. Imagini bulversante din linia întâi. Ucrainenii luptă eroic lângă Kiev, dar admit că beneficiază de un imens avantaj: „Rușii sunt incredibil de proști!”

Ministerul Apărării din Ucraina a dat publicității recent un film scurt care surprinde luptele feroce din linia întâi dintre o mică unitate de artilerie ucraineană și trupele ruse aflate în zona localității Moșciun, regiunea Kiev (nord). Așezarea a fost constant bombardată de ruși în ultimele zile, iar operațiunea riscantă a ucrainenilor a dus la evacuarea a peste 800 de civili.

În filmul postat pe canalul de Youtube al WarLeaks sunt surprinse și comentariile combatanților ucraineni care admit că beneficiază de un mare avantaj: prostia colosală a trupelor ruse. 

Soldat 1: „Distrugem artileria inamică”.

Soldat 2: „Avem noroc că sunt so fucking stupid” („îngrozitor de proști” – expresia nu are un echivalent precis în limba română, fiind în original o înjurătură). „Sunt retardați”. „Zboară pe deasupra noastră și trag în pizda mamii lor” (total aiurea adică, fără țintă precisă). „Am voie să vorbesc murdar, nu?”

Operator: „Da”

O filmare cu drone surprinde trupele ruse retrase într-o pădure și momentul în care sunt lovite de artileria ucraineană din filmarea pe care o puteți urmări mai jos. 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.