VIDEO. Adevăratul fondator al AUR, Marius Lulea, dezvăluiri incredibile într-un interviu luat pe stradă: „Sunt vaccinat. Jumătate dintre parlamentarii AUR sunt!” / „N-am avut nicio problemă să iau bani de la guvernul rus” . Lulea este reprezentat în instanță de un membru al USR


VIDEO. Adevăratul fondator al AUR, Marius Lulea, dezvăluiri incredibile într-un interviu luat pe stradă: „Sunt vaccinat. Jumătate dintre parlamentarii AUR sunt!” / „N-am avut nicio problemă să iau bani de la guvernul rus” . Lulea este reprezentat în instanță de un membru al USR

Omul care a fondat și înregistrat, de fapt, partidul AUR, inginerul Marius Dorin Lulea, propus recent premier de către co-președintele formațiunii Claudiu Târziu, este cunoscut în spațiul public ca angajator, cel mai probabil fictiv, al lui George Simion, la una din firmele sale de construcții, mai înainte ca acesta să devină deputat, și pentru implicarea sa, în calitate de constructor, în renovarea uneia din cele mai valoroase clădiri din București. Este vorba despre sediul reprezentanței Comerciale a Federației Ruse în București, aflat în Piața Charles de Gaulle și administrat direct de la Moscova. Podul a relatat pe larg AICI faptul că impozantul imobil a fost, încă de la sfârșitul anilor ꞌ40, sediul principal al NKVD – poliția politică a URSS - din România.

Lulea s-a aflat, marți, la Timișoara pentru un proces intentat jurnalistului Mălin Bot pe care îl acuză că, prin relatările sale, că ar fi determinat inclusiv închiderea conturilor deținute de fondatorul AUR la Raiffeisen Bank. Fondatorul AUR este reprezentat în acest proces de avocatul Alexandru Surcel, fost vicepreședinte al USR Sector 5, încă membru al acestei formațiuni ce a fost sistematic denigrată public de George Simion, co-președinte al AUR.

La ieșirea din Tribunalul Timiș, Lulea i-a acordat un interviu de mai bine de 20 de minute lui Mălin Bot care îl prezintă (cu el de față) drept „un individ foarte dubios care, în sfârșit, are ocazia să vorbească. Domnul Lulea face hărțuiri judiciare, are o rețea de siteuri de propaganda”.

Marius, Lulea despre renovarea clădirii NKVD: „Am fost plătit de către o firmă din România care era beneficiara investiției și plata a fost în lei. Știam de vreo 20-30 de ani (că respectiva clădire aparține Rusiei) pentru că la clădirea respectivă am mai fost de vreo trei ori. Era o clădire care practic se prăbușea. N-am avut nicio problemă să iau bani de la Guvernul rus pentru că i-am băgat în unionism, am luat niște bani și am făcut activități în Republica Moldova. Iar doctorii dacă trebuie să opereze, operează. Eu sunt inginer. Dacă trebuie să repar o clădire… și chiar mă bucur că am salvat o clădire din centrul Bucureștiului. (…) Ruși sunt zgârciți, plătesc puțin…a fost singura lucrare (pentru ruși, n.red.) și nu a fost cu rușii, a fost cu o firmă românească care avea contract de închiriere pe clădirea respectivă. Dar știam că este clădirea Rusiei. Am aflat atunci (despre faptul că fusese clădirea NKVD, n.red.). Ce microfoane să mai fie? Clădirea era distrusă, nu mai avea pereți…”.

Despre tensiunile din AUR.Nu e niciun război în AUR. Chiar e o prietenie maximă în AUR. O să se reconfirme acest lucru în perioada următoare. (…) În AUR există reguli. Dacă nu te supui acestora și mergi în spațiul public și vorbești numai prostii sau nu respecți disciplina de partid, trebuie să pleci”.

Despre site-urile AUR: „Nu apare propaganda Rusiei. Nu există nimic anti-NATO pe paginile care sunt gestionate de noi. Trei pagini sunt gestionate de către mine personal și împreună cu echipa. Mai sunt și altele…În conformitate cu prevederile legale, fiecare partid poate să plătească bani pentru propaganda. Noi am decis să nu plătim către presa care aparține deja sistemului. Nu sunt pagini ascunse…Apoi sunt foarte mulți susținători care își folosesc paginile în favoarea noastră”. 

Despre „guvernarea” AUR: „Nu va scoate nimeni România din NATO și UE. Eu sunt cel mai european român. Iar NATO reprezintă cel mai bun lucru care s-a întâmplat României, că altfel am fi fost în situația Ucrainei. Este foarte bine că vin trupe militare. Sunt partenerii noștri, trebuie să facem exerciții împreună. Și noi trimitem trupe în altă parte. Suntem stat de graniță, este firesc ca trupele să vină și să apere granițele. (…) Dacă AUR ajunge la putere și o să dea o lege tâmpită, românii trebuie să iasă în stradă și să nu respecte legile tâmpite (aluzie la legile adoptate în pandemie, n.red). Nu duce la haos. În armată, respecți ordinul doar dacă este legal”.

Despre Sebastian Ghiță (într-o apariție recentă la Realitatea PLUS, infractorul Liviu Dragnea a avansat ipoteza potrivit căreia în spatele AUR s-ar afla personaje conectate cu serviciile secrete și chiar Sebastian Ghiță, patronul RTV, unde fostul lider al PSD nu ar mai fi primit): „(Ghiță - n.red.) este probabil unul dintre bandiții României. Nu-l cunosc, nu l-am văzut niciodată. Să fie sănătos! Mulți încearcă acum să se agațe precum lipitorile de AUR, hai să facem puțină reclamă la AUR că poate ajunge la putere și ne alegem și noi cu ceva. Dar nu o să se aleagă cu nimic. Dragnea e rupt de realitate. Apoi toată presa promovează AUR că dacă nu dau nimic despre AUR, nu se mai uită nimeni la ei. Ce să mai creadă, minciunile lui Ghiță?!”. 

Despre pandemie și vaccinare: „Sunt vaccinat. Am făcut o singură doză, Johnson. Și de vreo trei ori boala, ultima oară acum vreo două săptămâni. Nici nu știam că o am, am vrut să plec în Austria… George Simion nu este vaccinat. Jumătate din parlamentarii AUR sunt vaccinați, cine a vrut s-a vaccinat, cine nu, nu. Noi milităm pentru dreptul românilor de a putea alege ce fac cu propriul corp. Pe copiii mei nu mi-am pus problema să-i vaccinez pentru că, așa cum spunea și domnul Rafila, păcat că s-a mânjit în politică, riscurile generate de vaccin sunt mai mari decât riscurile generate de pandemie. George Simion nu a incitat niciodată împotriva vaccinului. A militat pentru dreptul românilor de a decide. Îmbolnăvirea românilor nu are legătură cu acțiunile AUR, ci cu faptul că partidele politice nu au fost în stare să asigure spitale moderne în care să fie tratați oamenii, nu a existat tratament… Nu AUR a condus România, nu noi suntem de vină, ci cei care au condus România. Libertatea constituțională nu poate fi suprimată de nicio lege!”.

Despre situația sa din partid: „Ei, stăpânul AUR… Eu chiar apreciez că mi-ați făcut o reclama în partid… toată lumea mă știe. Nu mă știa nimeni”.

Din nou despre ruși: „Rușii sunt foarte supărați pe partidul AUR chiar dacă mai mimează susținere prin diverse pagini pe care le dețin. Furnizează informații false despre AUR în mod premeditat, pentru că ei știu că dacă ajunge un partid patriotic la putere nu o să fie bine nici pentru ei. Să nu uităm că rușii sunt cei care au devalizat România. În momentul de față, importăm oțel-beton de un miliard de euro pentru că ultimele două combinate metalurgice au fost închise de către ruși, deși aveau profit. Și în momentul de față luăm din regiunea transnistreană și finanțăm ocupația rusă de acolo…”.

Interviul poate fi vizionat la finalul textului.

Potrivit G4Media.ro, Lulea este acționar și director la Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL, cea mai importantă afacere pe care o conduce. Aceasta este firma la care figura ca angajat George Simion înainte să ajungă deputat, conform declarației sale de avere. Societatea este Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL este deținută, în proporție de 70%, de Marius Dorin Lulea.

În ce privește renovarea clăririi din Piața Charles de Gaulle, societatea lui Lulea, așa cum spune și el în interviul acordat lui Mălin Bot, nu a avut contract direct cu Federația Rusă, ci cu o firmă al cărei acționar unic este fiul lui Antonie Iorgovan, juristul care a coordonat conceperea actualei Constituții a României -  Duma Imob Investment SRL. Aceasta a subînchiriat spațiul începând cu 2016 și l-a renovat în perioada 2016-2020, iar această acțiune a fost realizată (și) cu ajutorul lui Marius Dorin Lulea.

CITEȘTE ȘI: George Simion face propagandă rusească prin minimalizarea importanței apartenenței la NATO pentru securitatea României



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.