Asalt FĂRĂ PRECEDENT al Chinei împotriva Taiwanului: numărul imens al atacurilor cibernetice lansate ZILNIC contra instituțiilor și demnitarilor taiwanezi


  • ACP
  • Nov 11, 2021 17:52
  • 1307
Asalt FĂRĂ PRECEDENT al Chinei împotriva Taiwanului: numărul imens al atacurilor cibernetice lansate ZILNIC contra instituțiilor și demnitarilor taiwanezi

În contextul creșterii rapide a presiunii militare a Chinei asupra Taiwanului, un oficial taiwanez a declarat miercuri că țara sa are de făcut față, în ultima perioada, la aproximativ 5 milioane de atacuri cibernetice lansate zilnic din partea Chinei și a unor entități ce par, în cea mai mare parte, a fi subordonate intereselor țării comuniste.  

Marți, Ministerul Apărării din Taiwan a avertizat într-un raport că Beijingul și-a "îmbunătățit în mod viguros" capacitățile de război cibernetic, cu care vizează în mod special insula independentă pe care intenționează să o înglobeze cât mai curând. Asaltul chinez asupra rețelelor din Taiwan vine după ce, anul trecut, autoritățile taiwaneze au anunțat că hackerii chinezi s-au infiltrat în cel puțin 10 agenții guvernamentale din Taipei, unde au obținut acces la aproximativ 6.000 de conturi de e-mail pentru a sustrage date.  

Directorul departamentului de securitate cibernetică Chien Hung-wei din Taiwan a spus ieri în Parlamentul de la Taipei că rețeaua guvernamentală se confruntă acum cu "cinci milioane de atacuri și scanări pe zi", o scanare în securitatea cibernetică referindu-se la o încercare de a localiza punctele slabe ale unui server.  

Chien a dat însă  asigurări în Parlament că "măsurile defensive ale Guvernului sunt consolidate și, totodată, sunt colectate date relevante pentru analiză, în încercarea de fi oprite atacurile atunci când sunt inițiate".  

Centrul de securitate și protecție a informațiilor a detectat și gestionat aproximativ 1,4 miliarde de "anomalii" din 2019 până în august 2021, iar poliția taiwaneză a lansat o investigație după ce aplicația de mesagerie Line a raportat autorităților activități anormale care vizau conturile unor oficiali de rang înalt din diferite ramuri guvernamentale. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.