"Cea mai bună alegere făcută de PNL!". Generalul Izmană, judecat pentru ucidere din culpă, jubilează după desemnarea lui Ciucă pentru funcția de premier


"Cea mai bună alegere făcută de PNL!". Generalul Izmană, judecat pentru ucidere din culpă, jubilează după desemnarea lui Ciucă pentru funcția de premier

Generalul Izmană Gabriel Oprea, în legătură cu care reiterăm că procurorii l-au pus sub acuzare pentru ucidere din culpă, fiind în prezent judecat pentru această faptă, s-a arătat entuziasmat joi, într-o emisiune la Realitatea PLUS, de desemnarea generalului în rezervă Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, precizând că "e cea mai bună alegere făcută de PNL".

Gabriel Oprea: Mor români, e o avalanșă a creșterii prețurilor prin liberalizarea prețurilor la energie, iarna ne așteaptă. Eu cred că în situații excepționale se iau și măsuri excepționale. Armata Română, militarii își fac datoria. Am lucrat cu domnul Ciucă. E un militar respectat cu foarte multe misiuni în teatrele de operații, văzut bine de aliații noștri din NATO. Cred că un militar acum în această situație excepțională va lua măsurile excepționale, serioase, va introduce o anumită rigoare în sensul bun al cuvântului. Numai prin măsuri excepționale se poate gestiona o situație de criză în care se află astăzi din păcate România. E o măsură bună pe care au luat-o PNL și președintele Iohannis. (...) Domnul Ciucă va lua cred eu măsurile cele mai bune pentru România. Eu sunt convins că, cu responsabilitate, mulți parlamentari vor vota acest Guvern minoritar PNL-UDMR. (...) Repet încă o dată că e cea mai bună alegere făcută de PNL. 

Amintim că Gabriel Oprea a fost pus sub acuzare de procurori pentru ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Cosmin Gigină. Inițial, dosarul a fost deschis de Parchetul Tribunalului București, apoi a ajuns la Parchetul Instanței Supreme, de unde a fost preluat de procurorii DNA întrucât s-ar fi săvârșit fapte de abuz în serviciu în legătură cu folosirea coloanelor oficiale. Conform DNA, în octombrie 2015, la momentul producerii accidentului, Bogdan-Cosmin Gigină făcea parte dintr-un dispozitiv de însoțire al ministrului de Interne din acea perioadă, Gabriel Oprea. În prezent, dosarul în care Oprea a fost acuzat de ucidere din culpă este judecat de Tribunalul București. 

"În seara de 20 octombrie 2015, agentul de poliţie Gigină Bogdan-Cosmin, în vârstă de 28 de ani, a fost implicat într-un accident de circulaţie pe o stradă din municipiul Bucureşti, în urma căruia a suferit o hemoragie cranio-cerebrală, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral şi facial cu fractură craniană, leziuni care au cauzat decesul. La momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire a ministrului Oprea Gabriel, care preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa", au scris procurorii DNA în rechizitoriu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.