DOCUMENT Sighiartău, veste bună pentru elevii din învățământul primar, din orașe și municipii: "Senatul a adoptat, în unanimitate, inițiativa mea legislativă privind transportul specializat"


DOCUMENT Sighiartău, veste bună pentru elevii din învățământul primar, din orașe și municipii: "Senatul a adoptat, în unanimitate, inițiativa mea legislativă privind transportul specializat"

Deputatul PNL Robert Sighiartău a anunțat miercuri, 15 septembrie, că Senatul, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul său de lege datorită căruia elevii din învățământul primar, din orașe și municipii, vor putea beneficia de transport de acasă la școală și retur începând cu prima zi a anului școlar 2022-2023, acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat urmând a fi asigurate din bugetul de stat, prin transfer, către unitățile administrativ-teritoriale.

"Senatul a dat, ieri, votul final, în unanimitate, inițiativei mele legislative privind transportul specializat de tipul curse școlare. Inițiativa primise și votul Camerei Deputaților, în această primăvară.  

Elevii din învățământul primar, din orașe și municipii, vor putea beneficia de transport de acasă la școală și retur începând cu prima zi a anului școlar 2022-2023.  

Mi-a fost sursă de inspirație proiectul pilot pus la punct de către Emil Boc la Cluj-Napoca. Acolo cursele școlare funcționează cu succes,  s-au extins și sunt apreciate de părinți și copii. Așa poate fi în multe alte locuri din țară. Doamne ajută!", a scris secretarul general al PNL pe Facebook. 

"Organizarea transportului școlar de tipul „curse școlare” în municipiile și orașele mari, cu peste 50.000 de locuitori va crește gradul de siguranță pentru transportul elevilor până la școală și de la școală către domiciliu", a subliniat deputatul PNL în expunerea de motive a inițiativei legislative. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.