Veste bună de la Bruxelles: Parchetul European a început confiscarea averilor nejustificate. Numărul imens de dosare prelucrate


Veste bună de la Bruxelles: Parchetul European a început confiscarea averilor nejustificate. Numărul imens de dosare prelucrate

O veste bună pentru lupta anticorupție la nivel european este dată astăzi de europarlamentarul USRPLUS Vlad Gheorghe. Concret, Parchetul European, instituție condusă de Laura Codruța Kovesi, a prelucrat, în mai puțin de 2 luni, 1000 de dosare privind fraude care păgubesc întreaga Uniune Europeană. Totodată, EPPO a demarat procesul de confiscare a averilor nejustificate. 

"PARCHETUL EUROPEAN: 1000 DE FRAUDE ÎN 6 SĂPTĂMÂNI

După nenumărate amânări - deh, mulți sunt cei care au tot sperat că Parchetul European n-o să devină operațional - pe 1 iunie Laura Codruța Kövesi și echipa de procurori de la EPPO au început efectiv treaba.  

Rezultatele? Au fost deja prelucrate 1000 de dosare privind fraude care păgubesc Uniunea Europeană, adică pe cetățenii europeni, de fapt. Asta trebuie să înțelegem - este valabil și în România, și în oricare alt stat membru UE: corupția înseamnă că banii noștri sunt folosiți altfel decât unde ar trebui, în loc să ajungă în infrastructură, educație, sănătate, digitalizare, mediu curat etc. ajung în buzunarele unor ”jmecheri”. E, s-a cam terminat huzurul - Parchetul European a confiscat deja bunuri de 7 milioane de Euro și asta e doar începutul.  

Așa cum nevoia unui Parchet European este cu atât mai clară acum, insist că un Procuror Verde European, specializat pe infrancțiunile de mediu și cu competențe transfrontaliere ar rezolva pierderile enorme cauzate de poluare, trafic cu deșeuri, tăieri ilegale de pădure, braconaj și distrugerea biodiversității", a scris Vlad Gheorghe pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.