Prezidențialele din 2024. Rareș Bogdan: "Inclusiv Kovesi poate fi luată în calcul". Lista de posibili prezidențiabili ai PSD


Prezidențialele din 2024. Rareș Bogdan: "Inclusiv Kovesi poate fi luată în calcul". Lista de posibili prezidențiabili ai PSD

Într-un interviu acordat Libertatea, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a reliefat că miza Congresului PNL ce va avea loc cel mai probabil în luna septembrie 2021 este uriașă, întrucât în joc e mai ales anul electoral 2024, când se vor desfășura alegerile prezidențiale, parlamentare, europarlamentare, dar și locale. 

"Miza Congresului PNL e uriașă. Pentru că cine câștigă alegerile de președinte al partidului, în perspectiva anului electoral 2024, poate însemna foarte mult. Adică, președintele PNL poate fi, foarte probabil, candidat la Președinție, chiar dacă această candidatură este peste trei ani. (...)

Avem alegeri și de guvernator. Este poate cel mai încărcat an electoral din istoria recentă a României… Sigur că președintele PNL va avea o șansă, dar asta nu înseamnă că el trebuie să fie și candidatul la Președinție. Poate fi complet altul. Noi vrem să reușim să păstrăm în zona dreptei viitorul președinte al României", a zis liderul liberal. 

Întrebat dacă va candida la prezidențialele din 2024, Rareș Bogdan a transmis că nu ia în calcul momentan un astfel de scenariu. 

"Sunt un om cu frică de Dumnezeu și care își construiește în spațiul public cariera pas cu pas. Cred că este devreme să discutăm despre asta. Eu sunt un om tânăr (46 de ani – n.r.). Am de învățat foarte multe, sunt foarte deschis la tot ce e nou. Deocamdată cariera de europarlamentar lider de delegație mi se pare una foarte bună, strângerea relațiilor cu delegațiile altor țări și învățarea coridoarelor puterii de la Bruxelles, un Bruxelles din ce în ce mai important în construcția de putere din România, este pentru mine alegerea corectă a momentului. Ce se va întâmpla pe viitor, vom vedea. Deocamdată nu iau în calcul o astfel de candidatură", a menționat europarlamentarul PNL. 

De asemenea, Rareș Bogdan a trecut în revistă o serie de nume din PSD care pot candida la prezidențialele din 2024, dar a invocat și numele secretarului general adjunct al NATO, Mircea Geoană. 

"Indiscutabil este Vasile Dâncu, sunt Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Marcel Ciolacu și, de ce nu, este un candidat care părea un outsider, dar care lucrează intens la construirea imaginii, cel puțin la nivel internațional, este Mircea Geoană. Deci ei au cel puțin cinci opțiuni viabile. (...) Uitându-mă foarte atent la jocul internațional, la jocul de putere Europa – Statele Unite, la războiul democrat-republican, care pare mai puternic ca oricând… Mircea Geoană este apropiat de puterea democrată din Statele Unite. În jocul de putere se poate orice", a zis prim-vicepreședintele PNL. 

Cât despre prezidențiabilii de pe segmentul anti-PSD, Rareș Bogdan a precizat că o variantă poate fi chiar și actualul procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi. 

"Noi avem opțiunea Ludovic Orban, Emil Boc, Dacian Cioloș sau un outsider, de ce nu, de tipul Vlad Voiculescu, Cătălin Drulă, Rareș Bogdan sau alte nume. Poate fi luat în calcul oricine poate primi simpatie. Poate fi luată în calcul inclusiv doamna Kovesi. Deocamdată opțiunile enunțate sunt Ludovic Orban și Dacian Cioloș. Nu cred că vor rămâne singurele", a conchis liderul liberal. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.