Scandalul USR PLUS - Nicușor Dan de la Primărie. Ana Ciceală explică de ce susține bugetul propus de primarul Bucureștiului, făcând notă discordantă cu poziția colegilor de partid


Scandalul USR PLUS - Nicușor Dan de la Primărie. Ana Ciceală explică de ce susține bugetul propus de primarul Bucureștiului, făcând notă discordantă cu poziția colegilor de partid

Ana Ciceală, consilier general din partea USR PLUS, nu împărtășește opinia majoritară a colegilor săi de partid din CGMB pe tema bugetului Capitalei, precizând pentru RFI că speră ca blocajul să fie depășit și ca toată lumea să respecte jurământul făcut în urmă cu șase luni. 

„Eu sunt în minoritate față de colegii mei în ceea ce privește votul bugetului Capitalei, de fapt față de unii dintre colegii mei. Am formulat amendamente zilele trecute, am participat de asemenea, fiind membru în Comisia de Buget a CGMB, la nenumărate ședințe de comisie în ultimele zece zile, cred că au fost peste 33 de ore de Comisie de Buget, în care s-au dezbătut bugetele tuturor instituțiilor subordonate și direcțiilor din Primărie. Consider că acest buget a fost dezbătut, am formulat amendamente pe care le voi susține și în plen și sunt pentru votul acestui buget, chiar dacă majoritatea din Birourile Municipale reunite USR PLUS București și dintre consilierii generali sunt se pare împotrivă”, a declarat Ciceală într-o intervenție la RFI.

Întrebată dacă opinia sa privind bugetul Capitalei este împărtășită de alți consilieri generali USR PLUS, ea a răspuns: „Din câte știu eu, da, dar este minoritară această opinie”. 

„Mă aștept ca toată lumea să-și respecte jurământul făcut în urmă cu șase luni și anume să-și îndeplinească mandatul, gândindu-se la binele locuitorilor municipiului București”, a mai spus Ciceală.  

Consilierii generali USR-PLUS din CGMB i-au cerut primarului Capitalei, Nicuşor Dan, să retragă proiectul de buget și amenință că nu îl votează în forma actuală, susținând că veniturile prognozate sunt exagerate și că bugetul nu este unul realist. Ei îl mai acuză pe Nicușor Dan că le-a interzis accesul la informațiile pe care se fundamentează bugetul propus și cer retragerea proiectului. 

Primarul general Nicușor Dan s-a declarat, miercuri, „uluit", în legătură cu scandalul generat pe tema bugetului Capitalei. 

„Sunt uluit, noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, care au discutat între ele acum șase săptămâni, iar acum venim și spunem că e alt buget. Realmente nu se poate așa ceva. Discuțiile au avut loc, au fost civilizate și constructive. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget, putem să discutăm. Dar haideți să ne grăbim să dăm bucureștenilor bugetul pe care îl așteaptă ca să le putem da investițiile pe care le așteaptă”, a declarat primarul Capitalei. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.