VIDEO. Momente incredibile cu Pinocchio la TVR. Victor Ponta s-a plâns că a fost alungat din funcție de Uniunea Europeană pentru că atrăgea prea multe fonduri pentru țară și că nu avem autostrăzi din cauza lui Kovesi


VIDEO. Momente incredibile cu Pinocchio la TVR. Victor Ponta s-a plâns că a fost alungat din funcție de Uniunea Europeană pentru că atrăgea prea multe fonduri pentru țară și că nu avem autostrăzi din cauza lui Kovesi

Fostul premier PSD de tristă amintire Victor Ponta, care a demisionat la presiunea străzii după producerea tragediei de la Colectiv, a vorbit atât de pe placul lui Ionuț Cristache în emisiunea pe care acesta (încă) o găzduiește în prime-time la televiziunea publică, încât fostul antenist nu și-a mai putut reține satisfacția și a râs în hohote de mai multe ori, fiind chiar pe punctul de a cădea de pe scaun de atâta bucurie. Ațâțat în permanență de interlocutorul său, un veritabil mini-Gâdea al TVR-ului, anturat, fără perdea, cu gașca anti-justiție care parazitează spațiul public de mai mulți ani, mitomanul Ponta a reușit un regal de neadevăruri și/sau minciuni sfruntate, amintind de ce pe vremuri era supranumit Pinocchio.  

Redăm mai jos câteva din cele mai halucinante afirmații făcute de Victor Ponta în emisiunea lui Ionuț Cristache, România 9:  

 „După un an de zile să ai același număr de paturi de ATI e totuși o crimă. Noi avem un ministru al Sănătății care face filme. Și prin filmul lui, în ultimul an nu a crescut numărul de paturi după care în ultima săptămână a crescut cu vreo sută și ceva de paturi. Și am zis: băi, mai ia Vlăduț un Oscar. Clar. Dacă el a reușit într-o săptămână să facă ce n-au făcut într-un an...după care astăzi am văzut Asociația bolnavilor de cancer, asociațiile bolnavilor de boli cronice care au spus că paturile astea pe care le anunță Vlad Voiculescu sunt paturile luate de la noi,adică de la cei care avem boli cronice și care avem nevoie. Nu sunt paturi noi...Eu, Ponta, mi-aș da demisia pentru el că poate înțelege că nu poți să iei patul de la un bolnav de cancer să zici că l-ai făcut pat de COVID”.

„Marea lor problemă a fost cum Ponta și-a plagiat teza de doctorat, dar ei nu știu despre ce e teza mea de doctorat. Ei n-au făcut Bacalaureatul. N-au nicio diplomă niciunul dintre ei. Nu știe nimeni ce școli sunt alea (din străinătate, n.red) că le-am căutat toți. Stai, domle, la Securitate la Viena...pot și eu. Mie îmi place că, în sfârșit, am ajuns ca în anii 50 ca ăia fără școală să-i judece pe ăia cu școală”.

„Povestea aia cu miliardele de la UE...a fost pentru alegeri aia. Om vedea când or veni miliardele alea, dacă or veni...Și oricum banii ăia nu vin în buget să-i împărțim noi. Ăia vin pe un anumit tip de proiecte...”. 

„Eu cu Teodorovici am luat 95% din toți banii europeni. I-am adus în România. Așa răi cum am fost noi, niște bandiți, niște plagiatori...de unde credeți că am avut bani să reduc și taxe, să măresc și salarii, și pensii?! Că au venit 25-30 de miliarde de la UE. Acuma normal că cei de la Uniunea Europeană au zis „cine-s ăștia de ne iau banii?! Hai să aducem pe unii ai noștri ca să nu ni-i mai ia”. Și acum au adus pe unii de-ai lor care nu-i mai iau...decât din vorbă așa, dar care nu i-au mai luat”.  

„M-aș bucura foarte tare ca domnul Drulă, domnul Cîțu, domnul care-o fi să reușească să unească Moldova și Muntenia de Ardeal. Eu n-am reușit. N-au reușit după mine nici Cioloș, nici Grindeanu, nici Tudose, nici Dăncilă, nici Orban. Nici cei dinaintea noastră. Poate de data asta e voie să unești bucățile din țară...N-a fost voie. În  2014 când...doamna Kovesi ne-a anchetat pentru Comarnic-Brașov care trebuia să fie dată în folosință pe 1 septembrie 2018. Suntem în 2021 și n-a început. Ne-a făcut dosare, evident că n-a rezultat nimic din dosare pentru că n-a apucat nimeni să facă nimic, ca să zic așa...dna Kovesi e la Bruxelles și noi mergem cu trotineta...”.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.