Iurie Reniță șterge pe jos cu Dodon: de ce nu mai solicită acum rusofilul transformarea R.Moldova în republică prezidențială. Colapsul PSRM


Iurie Reniță șterge pe jos cu Dodon: de ce nu mai solicită acum rusofilul transformarea R.Moldova în republică prezidențială. Colapsul PSRM

Deputatul și diplomatul de carieră Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) ironizează cu aciditate, pe Facebook, modul puțin spus caraghios în care rusofilul, românofobul și socialistul Igor Dodon a dat-o la întors și nu mai vrea instaurarea regimului de republică prezidențială în R. Moldova (care, potrivit Constituției, este republică parlamentară): 

”Kuliokarul Dodon nu mai vrea republică prezidențială

Ipocrizia și minciunile lui Igor Dodon nu pot concura nici cu cele mai ingenioase și neordinare mișcări de șah. Oricât de mult s-ar strădui kuliokarul (pungașul) Dodon să se manifeste în spațial public, acesta nu mai are niciun gram de credibilitate. Exponentul cel mai docil și fidel al Kremlinului ‹tuna și fulgera› în ajunul și în perioada campaniei prezidențiale că Republica Moldova trebuie să fie o țară prezidențială (‹eu propun că trebuie de schimbat Constituția și să trecem la republică prezidențială sau parlamentar-prezidențială›, octombrie 2020). Acesta se vedea cu un nou mandat prezidențial chiar din primul tur (după cum Nadejda Nikiticina din Etulia i-a ghicit în ouă), dar și într-o republica prezidențială.

După ce a fost desființat de o manieră zdrobitoare de majoritatea alegătorilor noștri (în turul II de la prezidențiale s-a votat masiv anti-Dodon!), ‹sahistul de la Sadova› a schimbat placa și în prezent ‹se usucă de dorul› republicii parlamentare. Kuliokarul Dodon din nou ‹tună și fulgeră› sub pretextul că Curtea Constituțională a ‹săvârșit o lovitură de stat și a transformat Republica Moldova într-o republica prezidențială›. În toată această poveste repulsivă cu Dodon un lucru este incontestabil: Republica Moldova a fost și trebuie să rămână o republică parlamentară, fără ca acest cameleon politic să strecoare tone de lacrimi, de se ridică considerabil nivelul apei ‹cristaline› din răul Bac”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.