Emilia Șercan, dezvăluire bulversantă. Cine a decis, de fapt, numirea lui Sorin Cîmpeanu la Educație


Emilia Șercan, dezvăluire bulversantă. Cine a decis, de fapt, numirea lui Sorin Cîmpeanu la Educație

Una dintre cele mai contestate propuneri de miniștri din partea PNL este Sorin Cîmpeanu, membru fondator al Pro România și fost ministru  al Educației în guvernul plagiatorului Victor Ponta (IV). Jurnaliști, activiști sau simplii membri ai societății civile au reacționat virulent la nominalizarea lui Cîmpeanu, în al cărui mandat Ministerul Educației a inițiat controversata Ordonanță de Urgență care amnistia plagiatorii, permițându-le doctorilor să renunțe la titlu. Ulterior, parlamentarii au votat împotriva acestei ordonanțe de urgență, reamintește hotnews.ro.  

Într-un amplu material despre tensiunile și numele cu probleme care apar pe lista cu miniștri a liberalilor, PODUL a relatat pe larg AICI. 

Jurnalista de investigații Emilia Șercan dezvăluie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că cel care l-a ales pe Cîmpeanu, dintre cele trei variante propunse de PNL pentru Educație, este nimeni altul decât președintele Klaus Iohannis. Redăm mai jos bulversanta postare a cunoscutei jurnaliste:  

„Din nou am așteptat să îmi adun cât mai multe date înainte de a scrie despre numirea lui Sorin Cîmpeanu la Educație. În PNL au fost discutate trei propuneri cu care au mers la Cotroceni, ieri seară, președintele PNL, Ludovic Orban, și premierul propus, Florin Cîțu. Cel care l-a ales pe Sorin Cîmpeanu dintre cele trei nume propuse de PNL pentru a ocupa funcția de ministru al Educației a fost președintele Klaus Iohannis.  

Ceea ce este uimitor este faptul că președintele Klaus Iohannis, care are un singur mare proiect lansat de când e la Cotroceni - pe care l-a numit proiect de țară -, îl alege ca ministru pe politicianul care prin toate acțiunile sale majore s-a arătat mai degrabă un protector al ideii de antireformă, decât al ideii de reformă. Oricum, dacă ne uităm în trecut, cam la fel au arătat alegerile președintelui și pentru justiție.  

Chiar acum câteva minute l-am auzit pe Ludovic Orban declarând următoarele: "Sorin Cîmpeanu este garanția implementării proiectului România Educată, introdus în programul de guvernare". Sper să nu iasă în final Pro România Educată”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.