Revoluția Română și democrația incompletă de astăzi


Revoluția Română și democrația incompletă de astăzi

Se împlinesc treizeci și unu de ani de la începutul Revoluției Române. Într-un oraș care era un simbol al luminii în acele vremuri întunecate, mii de tineri ies pe străzi la Timișoara pentru a striga ”Jos comunismul!” și a cere libertate. Din păcate, regimul comunist criminal s-a opus cu vehemență schimbării și a urmat un șir de violențe din partea instituțiilor de forță pentru care nimeni nu a plătit până astăzi. Dar mișcarea odată începută nu a mai putut fi oprită și în câteva zile Bucureștiul va prelua ștafeta, dând propriul tribut de sânge pentru înlăturarea dictaturii.

Un grup de complotiști, fideli cauzei sovietelor, reușesc să deturneze sensul democratic anticomunist și să preia conducerea țării prin minciună, dezinformare și violență. Se vor perpetua la putere până în zilele noastre, definitivând preluarea puterii economice prin construirea unei rețele care va aduce împreună structuri continuatoare ale securității, activiști ai partidului comunist înfrățiți cu lumea interlopă.

Supraviețuitorii temnițelor comuniste, în ciuda vârstei înaintate, se organizează, refac partidul național-țărănist și readuc, după mari eforturi, România către lumea democrațiilor occidentale și Alianța Nord Atlantică.

Revoluția a obținut succese importante pe calea decomunizării și democratizării țării, dar ele nu sunt încă ireversibile. Evenimentele ultimilor ani au demonstrat ce poate face un grup infracțional odată ajuns la putere și cât de nefuncționale și periculoase sunt instituții care ar trebui să protejeze statul și cetățenii săi de abuzuri – CSM, Avocatul Poporului, Curtea Constituțională.

Pe de altă parte, există mult prea multe erori, rechizitorii rău întocmite, sentințe nedrepte, neuniforme și întârziate (Dosarul Revoluției fiind doar un exemplu în acest sens) care ne îndreptățesc să afirmăm că există în continuare presiuni și influențe oculte în actul de justiție care se opun aflării adevărului și înfăptuirii dreptății.

România are nevoie de politicieni onești, responsabili și dedicați care să împlinească idealurile și aspirațiile din acele zile.

PNȚ Maniu-Mihalache cinstește memoria eroilor anticomuniști ai anilor 90 și îi cheamă alături pe toți aceia care își doresc o reprezentare bazată pe moralitate, dăruire și caracter.

Eroi au fost, eroi sunt încă

Și-or fi în neamul românesc!

Căci rupți sunt ca din tare stâncă

Românii orișiunde cresc

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.