Consultantul politic George Rîpă demontează "soluția" lui Barna: "Vrea să recreeze imaginea din 2017, cu Grindeanu dus de mânuțe, ca ultima fetiță speriată, de părintele 1 și părintele 2"


Consultantul politic George Rîpă demontează "soluția" lui Barna: "Vrea să recreeze imaginea din 2017, cu Grindeanu dus de mânuțe, ca ultima fetiță speriată, de părintele 1 și părintele 2"

Co-președintele USRPLUS, Dan Barna, le-a propus președinților PNL, Ludovic Orban, și UDMR, Kelemen Hunor, să accepte toți trei funcțiile de vicepremieri, ca o soluție pentru deblocarea negocierilor de formare a noului Guvern. Discuțiile dintre aceste formațiuni s-au blocat pentru că Ludovic Orban și Dan Barna își doresc poziția de președinte al Camerei Deputaților. 

CITIȚI ȘI: Soluție pentru DEBLOCAREA NEGOCIERILOR. Dan Barna (USRPLUS) le propune lui Ludovic Orban (PNL) și Kelemen Hunor (UDMR) să intre în guvern ca vicepremieri. Cum schimbă asta jocul politic

În acest context, consultantul politic George Rîpă a atras atenția că varianta găsită de Barna ar cea un blocaj guvernamental, iar premierul ar deveni "legat de mâini și de picioare" la nivel decizional. Totodată, Rîpă a precizat că președintele României, Klaus Iohannis, poate încheia blocajul prin redesemnarea președintelui PNL, Ludovic Orban, pentru funcția de premier. 

"Barna propune ca el, Orban și Kelemen să fie toți vice-premieri. Asta înseamnă că cei trei lideri de partid care formează coaliția să stea în coastele premierului și să-l ghideze la fiecare decizie luată.  

Dacă ar fi așa, orice premier, oricum s-ar numi, ar fi legat de mâini și de picioare. În plus, activitatea Guvernului ar fi blocată pentru că e greu de crezut că vom avea măcar o săptămână fără disensiuni între liderii de partid.

Barna vrea să recreeze imaginea din 2017, cu Grindeanu dus de mânuțe, ca ultima fetiță speriată, de părintele 1 și părintele 2, adică de Dragnea și Tăriceanu.  

După ce am avut cazurile Grindeanu, Tudose, Dăncilă, cu premieri coordonați total de un lider de partid, Barna ar vrea acum un premier coordonat nu de unul ci de 3 lideri de partid. Asta ar duce activitatea Guvernului în blocaj aproape permanent.  

În momentul ăsta, cheia este la Klaus. După ce a încurcat în două rânduri lucrurile, acum le poate rezolva foarte ușor: mută cu Orban la Victoria, Cîțu rămâne la Finanțe unde face o treabă foarte bună, Ciucă rămâne la Apărare și Barna merge la șefia Camerei", a scris Rîpă pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.