Avertisment de foc din PNL pentru Maia Sandu: "Asistăm la începutul unei lovituri de stat! Moldova va deveni un stat izolat!"


Avertisment de foc din PNL pentru Maia Sandu: "Asistăm la începutul unei lovituri de stat! Moldova va deveni un stat izolat!"

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a lansat un avertisment către tabăra președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, subliniind că în aceste momente se desfășoară începutul unei lovituri de stat care are ca scop izolarea Moldovei pe plan extern. 

"În mod evident, în Moldova asistăm la începutul unei lovituri de stat. Schimbarea arhitecturii statului pentru a trece instituții esențiale, din senin, fără temei, în subordinea pierzătorilor din alegeri, reprezintă indicatorul unei lovituri de stat specifice oligarhiilor post-comuniste. Dacă loserul Dodon își va duce până la capăt intențiile, într-o manifestare a obsesiei tipic bolșevice pentru controlul serviciilor secrete, Moldova va deveni un stat izolat și supus sancțiunilor lumii civilizate, unde instituțiile sunt stabile și nu se plimbă în funcție de spaimele politicienilor. Probabil că asta și urmărește loserul lipsit de fair-play Dodon. După părerea mea, însă, profesioniștii din sistemul de securitate al Moldovei nu vor accepta acest joc iresponsabil și vor respecta ierarhia constituțională consacrată. Ei înțeleg că parcursul european al Moldovei e inevitabil - deși poate fi unul de lungă durată - și că personaje precum loserul necinstit Dodon sunt la finalul relevanței politice", a scris liberalul pe Facebook. 

Amintim că deputații PSRM și „Pentru Moldova” au votat ieri scoaterea Serviciului de Informații și Securitate din subordinea Președinției și revenirea instituției sub controlul Parlamentului. (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.