Avocata Șoșoacă și ÎPS Teodosie îndeamnă la haos și nesupunere față de lege. „Trageți clopotele a primejdie!”/„Poporul și Biserica au învins! Se merge la Pelerinajul de Sfântul Andrei”


Avocata Șoșoacă și ÎPS Teodosie îndeamnă la haos și nesupunere față de lege. „Trageți clopotele a primejdie!”/„Poporul și Biserica au învins! Se merge la Pelerinajul de Sfântul Andrei”

Avocata agitatoare și conspiraționistă Diana Șoșoacă, candidată AUR pentru Senat și reprezentantă a intereselor BOR în materie de pelerinaje aducătoare de „aur” la cutia milei, instigă credincioșii să ignore decizia instanței care i-a respins recent solicitarea de a permite și pelerinilor din alte zone ale Constanței, respectiv, ale țării să vină la Peștera Sfântului Andrei în zilele de 29 și 30 noiembrie, când este sărbătorit Apostolul despre care se spune că ar fi întemeietorul bisericii creștine de la nord de Dunăre.

Apelul avocatei și al ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la decizia instanței se judecă abia vineri la prânz.  

Însă cei doi au împânzit deja presa și rețelele de socializare cu mesaje instigatoare, cu rol de a pune presiune pe justiție.  

Mai mult, ÎPS Teodosie i-a scris o misivă deschisă premierului Ludovic Orban în care dădea de înțeles că are de gând să ignore restricțiile în vigoare și chiar o eventuală hotărâre definitivă a instanței, emițând ulterior un ordin către „toate protoieriile” din subordinea sa (foto jos), în care poruncește tuturor preoților din Eparhia Tomisului „să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, județul Constanța”.

Ordinul lui Teodosie este răspândit, pe Facebook, de un alt prelat, Daniel Măcriș, sub îndemnul „Trageți Clopotele a Primejdie în fiecare zi!” și preluat pe pagina sa de Facebook și de avocata Iovanovici-Șoșoacă.  

Mișcările de mobilizare ale celor doi covidioți cu interese directe și personale în realizarea pelerinajului de Sfântul Andrei (capital de imagine pentru avocata-candidată la Senat, bani la biserică și precedent periculos de nerespectare a „judecăților lumești”, în fața cărora este vinovat, printre altele, de fapte de corupție, evaziune fiscală și turnătorie la Securitate - pentru ÎPS Teodosie) sunt susținute și de Patriarhia Română, până acum destul de rezervată față de acțiunile iresponsabile ale lui arhiepiscopului de la Constanța.  

Astfel, profitând de faptul că liberalii aflați la putere se află pe ultima sută de metri de campanie electorală și sunt sensibili la mesajele războinice din spațiul public, BOR a ieșit, joi, la înaintare și a comunicat  susținerea pelerinajului la Peștera Sfântului Andrei, solicitând o „excepție” de la restricțiile din pandemie. 

De altfel, guvernul Orban se face vinovat de mai multe derogări acordate BOR în pandemia care umple spitalele, a omorât mii de afaceri, a redus veniturile a milioane de români iar pe sute de mii i-a lăsat fără loc de muncă. BOR a fost adesea agentul electoral al diverselor partide politice cu care a avut o fructoasă colaborare financiară, iar liberalii speră probabil să nu strice această „frumoasă” tradiție.  

Patriarhia Română: ”Ţinând cont de recunoaşterea de către Statul Român a rolului excepţional avut de către Sfântul Apostol Andrei în viaţa poporului român, este necesar ca autorităţile de stat competente să permită în mod excepţional credincioşilor din ţară să vină în pelerinaj la Peştera Sfântului Apostol Andrei, situată în comuna Ion Corvin, judeţul Constanţa, cu respectarea distanţei fizice, purtarea măştii şi dezinfectarea obiectelor atinse, aşa cum prevăd „regulile de protecţie sanitară privind activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective” (HG nr. 967/12.11.2020 privind prelungirea stării de alertă)”.

Jurnalistul de investigații Ovidiu Vanghele, coordonatorul publicației independente „Să fie lumină”, unde sunt aduse la „lumină” acțiunile tenebroase ale cultelor religioase care activează pe teritoriul României, comentează situația pe pagina sa de Facebook, considerând că ar cam fi momentul ca societatea să discute, să dezbată și să stabilească „locul și rolul BOR”:

„Mi se pare că, în sfârșit, prin unisonul pe care-l face cu alde avocata Șoșoacă (să mă bată mama, Șoșoacă, băi lume!), BOR a ajuns, în sfârșit, o entitate de cea mai joasă speță.

Bravo, talibanii mei! La luptă, că așa scăpăm de virus, cu clopotu’ și în grămadă la “pelerinaj”! (...)

Tot nu considerați că a venit momentul pentru o discuție societală cu privire la locul și rolul BOR în țară asta? Că na, noi, la Să fie lumină, lucrăm să punem pe masă detalii pentru această discuție, da’ mi-e să nu se rupă dreacu’ masă, știți ce zic?”.

Situația de la Constanța a fost comentată și de gazetarul Cristian Tudor Popescu pe siteul republica.ro: „Justiția a respins pretențiile ÎPS Mache ca toți tomitanii și chiar toată țara să se adune în pelerinaj la Peștera Sf. Andrei, în vreme ce Constanța e în carantină. Înalt Preamâniatul Mache i-a scris premierului Orban, amenințându-i pe cei care „nu au frică de Dumnezeu și se închină unei științe absurde, bazată pe necunoscuți specialiști”, cu o revoluție ca-n `89. Adică, „Șică, am să-ți torn o revoluție, da, o revoluție, de să mă pomenești”. În 1989, ÎPS Macedon chiar asta făcea, turna, întâmpinându-i pe securiști cu strigătul: „Fraților, nu sunt Porcu, sunt Mache al vostru!”.

Aidoma boss-ului său, Daniel, Teodosie mârâie în numele Domnului: „Doar o dată Fiul lui Dumnezeu s-a lăsat batjocorit. Lăsați-le oamenilor libertatea de a-L cinsti pe Dumnezeu ca și El să vă mai îngăduie acolo unde credeți că v-ați înveșnicit”. Carevasăzică, dacă nu pelerinaj total, atunci ciuciu guvernare, Orbane, că Dumnezeu numără voturile. În viziunea lui Mache, Iisus e unul dintre caftangiii de prin filme care mai întâi se lasă bătuți, pentru efectul dramatic, ca apoi să îi dea adversarului un cap în gură terminal...”.

Ordinul emis de „Arhiepiscopia Tomisului”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.