ÎPS Teodosie și avocata Șoșoacă, învinși în instanță. Tribunalul Constanța le-a respins cererea privind pelerinajele


ÎPS Teodosie și avocata Șoșoacă, învinși în instanță. Tribunalul Constanța le-a respins cererea privind pelerinajele

O instanță a Tribunalului Constanţa a respins, miercuri, cererea Arhiepiscopiei Tomisului, de suspendare a hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă care interzice participarea la pelerinaje a persoanelor care nu au domiciliul sau reşedinţa în localităţile în care se desfăşoară aceste activităţi. Decizia instanței nu este însă definitivă.

"Respinge, ca neîntemeiată, cererea de suspendare parţială a Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa nr. 72 din 10.11.2020 în ceea ce priveşte Anexa 1 punctele 2 teza I, 6 - 6.1, 6.2 raportat la punctul 5, punctul 13, formulată de reclamanţii... Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal”, este decizia de miercuri a Tribunalului Constanţa, citată de hotnews.ro.

Podul a relatat pe larg AICI despre înfățișarea de marți de la Tribunalul Constanța, ocazie cu care avocata Arhiepiscopiei Tomisului, Diana Șoșoacă, o protestatară anti „botniță”, care candidează din partea AUR la Senat, a fost amendată de către organele de ordine pentru că nu purta masca sanitară.  

„Vrem să avem cale liberă spre peștera Sfântului Andrei, în zilele rânduite de praznic, pe 29 și 30 noiembrie. Aceste restricții prin care creștinii nu au voie să intre în biserică nu sunt firești. Ca păstor îmi apăr turma, oamenii de credință. Credincioșii mi-au cerut să fiu portavocea lor. Sunt drepturile noastre constituționale. Nu facem niciun abuz. Vrem să oprim niște exagerări, ca să putem să ne împlinim datele credinței noastre. Avrem dreptul acesta și prin Constituție, și prin Carta Drepturilor Omului”, spunea, marți, ÎPS Teodosie, zis și „Șpagoveanu” sau „Mache”, după numele conspirativ sub care a turnat la Securitate.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Avocata-candidată AUR la Senat, Diana Șoșoacă, a primit amendă la Constanța. Un jurnalist celebru desființează, în baza Constituției, plângerea formulată de aceasta către instanță prin care solicită reluarea pelerinajelor

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.